Bόλος: Ισχυρή έκρηξη σε ταβέρνα, στον δήμο Πορταριάς [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Bόλος: Ισχυρή έκρηξη σε ταβέρνα, στον δήμο Πορταριάς [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρή έκρηξη σε ταβέρνα στην Πορταριά, του δήμου Βόλου σημειώθηκε τo βράδυ της Τρίτης.

Άμεσα στο σημείο κλήθηκαν και μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που απέκλεισαν το χώρο ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και εκτροπή της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη οφείλεται σε φιάλη προπανίου που υπήρχε στο εσωτερικό του καταστήματος ενώ από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές και σε παρακείμενες κατοικίες και επιχειρήσεις εστίασης.

Η ένταση από την έκρηξη μέσα στην ταβέρνα, η οποία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσπαση από την κεντρική πλατεία ήταν τέτοια που αποκολλήθηκαν κομμάτια του κτιρίου και εκτοξεύθηκαν σε μεγάλη απόσταση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ταβέρνα την ώρα εκείνη δεν βρισκόταν σε λειτουργία.

Παράλληλα σε ενημέρωση που παρείχε προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Χαράλαμπος Πόζογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στις 8.35 μ.μ. περίπου ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για έκρηξη η οποία σημειώθηκε σε ταβέρνα στην Πορταριά. Άμεσα η υπηρεσία με 4 οχήματα και 14 άνδρες μετέβη στο σημείο. Δυστυχώς για αυτό που συνέβη, αλλά ευτυχώς που η ταβέρνα ήταν κλειστή και μέχρι την ώρα αυτή δεν υπάρχουν θύματα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η έκρηξη προήλθε από διαρροή προπανίου από μια δεξαμενή χωρητικότητας 1700 περίπου λίτρων, ωστόσο το προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς πρόκειται για μια δύσκολη υπόθεση».

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο σημείο κλήθηκαν για να συνδράμουν ειδικοί τεχνικοί αερίων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαρροή ενώ μέχρι αργά το βράδυ η περιοχή ήταν σε «απαγορευμένη» με αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, χωρίς ηλεκτροδότηση και με τους κατοίκους σε μεγάλη απόσταση από το χώρο του συμβάντος, προκειμένου να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για την πρόκληση νέας έκρηξης.

Bόλος: Ισχυρή έκρηξη σε ταβέρνα, στον δήμο Πορταριάς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Bόλος: Ισχυρή έκρηξη σε ταβέρνα, στον δήμο Πορταριάς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Bόλος: Ισχυρή έκρηξη σε ταβέρνα, στον δήμο Πορταριάς [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βόλος ταβέρνα έκρηξη προπάνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ