Πολάκης κατά ΚΕΕΛΠΝΟ: Τα 3,5 εκατ. του αντικαρκινικού εράνου έγιναν αέρας κοπανιστός - iefimerida.gr

Πολάκης κατά ΚΕΕΛΠΝΟ: Τα 3,5 εκατ. του αντικαρκινικού εράνου έγιναν αέρας κοπανιστός

Φωτογραφία: (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα επίθεση κατά του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στην ΕΡΤ αλλά και σύμφωνα με όσα έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, το υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί έρευνα για την αξιοποίηση του ποσού που προήλθε από αντικαρκινικό έρανο το 2005 και δόθηκε στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για τη χρηματοδότηση του προγράμματος Εθνικής Εκστρατείας Πρόληψης κατά του Καρκίνου και τη δημιουργία Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Πολάκης, ο τελευταίος αντικαρκινικός έρανος πραγματοποιήθηκε το 2008 και συγκεντρώθηκε το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ.

«Τα 3,5 εκατομμύρια, με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας, Δ. Αβραμόπουλου, δόθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως εξής: 1,5 εκατομμύριο για το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου (δηλαδή διαφημιστική δαπάνη σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ) και 2 εκατ. για να φτιαχτεί Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών (άμα το βρείτε πουθενά γράψτε μου και μένα πού)!!!!» έγραψε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Facebook.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ισχυρίζεται ότι μετά από έρευνα στο υπουργείο ανακαλύφθηκε ότι έχουν μείνει αδιάθετα σχεδόν τρία εκατομμύρια από το προϊόν εκείνου του εράνου, τα οποία είχαν διατεθεί στα τρία αντικαρκινικά νοσοκομεία προκειμένου να αυξηθεί η διαγνωστική και θεραπευτική δυναμικότητά τους.

«Εμείς λοιπόν τα διαθέσαμε ως εξής: 1,5 εκατομ στον Άγιο Σαββα για αγορά γραμμικού επιταχυντή που θα αντικαταστήσει παλαιότερα μηχανήματα και θα αυξήσει ΠΟΛΥ τις ακτινοθεραπείας που γίνονται, 600.000 στο Μεταξα για ψηφιακό μαστογράφο με σύστημα στερεοτακτικης βιοψίας και για ψηφιακό ακτινολογικό Μηχάνημα, 820000 στο Θεαγενειο στη Θεσσαλονίκη για επισκευή του Κοβαλτίου και αντικατάσταση του συστήματος βραχυθεραπείας. Για να αυξήσουμε δηλαδή τη διαγνωστική και θεραπευτική δυναμικότητα των τριών αντικαρκινικών νοσοκομείων» γράφει ο ίδιος, που παράλληλα στις υποσημειώσεις του εξαπολύει «πυρά» κατά της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ. «Που ήταν τότε το 2009-2010 η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να διαμαρτυρηθεί για τις ουρές στην ακτινοθεραπεία και στη διάγνωση των ογκολογικών ασθενών ,όπως κάνει σήμερα , όταν 3,5 εκατομ ευρώ γινόταν ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ;;;;;;;;;;;;» γράφει, μεταξύ άλλων, σε υποσημείωσή του ο κ. Πολάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ