Μουντιάλ 2018: Η Κροατία αντίπαλος της Ελλάδας στα μπαράζ - iefimerida.gr

Μουντιάλ 2018: Η Κροατία αντίπαλος της Ελλάδας στα μπαράζ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Κροατία πρέπει να αποκλείσει η Εθνική μας ομάδα αν θέλει να προκριθεί στο Μουντιάλ του 2018.

Η κληρωτίδα μπορεί να μη μας... έφερε την Ιταλία, ωστόσο και το εμπόδιο των Κροατών είναι υψηλό και η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει την υπέρβασή της για να βρεθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ και η ρεβάνς στην Αθήνα. Οι πρώτοι αγώνες των μπαράζ θα διεξαχθούν 9-11 Νοεμβρίου και οι ρεβάνς 12-14 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα για την Εθνική μας, το πρώτο ματς για τα μπαράζ θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 21:45, ενώ ο επαναληπτικός θα λάβει χώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», τρεις μέρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 12 του μήνα, ξανά στις 21:45.

Η Κροατία κατετάγη δεύτερη στον όμιλό της, πίσω από την εκπληκτική Ισλανδία, που την προσπέρασε στις τελευταίες αγωνιστικές και πήγε... απευθείας στη Ρωσία.

Η εθνική ομάδα της βαλκανικής χώρας διαθέτει ένα πανίσχυρο σύνολο, με παίκτες-αστέρες στις τάξεις της, όπως ο Μόντριτς της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ράκιτιτς της Μπαρτσελόνα και ο Μάντζουκιτς της Γιουβέντους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κροατία έχει «4 στα 4» όταν αγωνίστηκε σε μπαράζ, για προκριματική φάση Μουντιάλ ή Euro! Δηλαδή, τέσσερις φορές βρέθηκε στη διαδικασία των μπαράζ και τέσσερις φορές πήρε την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Φυσικά, και η Εθνική μας έχει «2 στα 2» σε μπαράζ για το Μουντιάλ. Η πρώτη φορά ήταν το 2009 με αντίπαλο την Ουκρανία και η δεύτερη το 2013 με αντίπαλο τη Ρουμανία.

«Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Η Κροατία είναι δύσκολη ομάδα. Αυτοί είναι καλοί στην επίθεση αυτοί, αλλά εμείς είμαστε καλοί αμυντικά», ήταν τα πρώτα λόγια του Μίχαελ Σκίμπε μετά την κλήρωση.

Σε έξι ματς κόντρα στους Κροάτες, η Εθνική μας μετράει 2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα (αυτή στο Καυτανζόγλειο, με γκολ του Νταβίντ Σούκερ).

«Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα, αλλά είμαι αισιόδοξος. Για μένα, η Κροατία είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου και θα το αποδείξουμε πηγαίνοντας στο Μουντιάλ», ήταν τα πρώτα λόγια του Κροάτη ομοσπονδιακού προπονητή, Ντάλιτς.

Τα ζευγάρια των μπαράζ:

  • Σουηδία-Ιταλία
  • Δανία-Ιρλανδία
  • Κροατία-Ελλάδα
  • Βόρεια Ιρλανδία-Ελβετία

Δείτε πώς περιέγραψε live την κλήρωση το iefimerida.gr:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ