Eurostat: Στο 1% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο - iefimerida.gr

Eurostat: Στο 1% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2017, σε σχέση με 0,6% τον Αύγουστο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat.

Ενα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν -0,1%. Συνολικά, στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός το Σεπτέμβριο ήταν 1,5% σταθερός σε σχέση με τον Αύγουστο. Ένα χρόνο πριν ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ήταν 0,4%.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 1,8% τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με 1.7% τον Αύγουστο και 0,4% ένα χρόνο πριν.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν στην Κύπρο (0,1%), την Ιρλανδία (0,2%) και τη Φινλανδία (0,8%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Λιθουανία (4,6%), την Εσθονία (3,9%) και τη Λετονία (3%).

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε εννιά κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε επτά και αυξήθηκε σε 11.

Eurostat: Στο 1% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurostat πληθωρισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ