Μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση - iefimerida.gr

Μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντική πτώση εμφάνισαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Στην Ευρωπαϊκή Eνωση, οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά 2% το Σεπτέμβριο σε 1,43 εκατ. οχήματα και η υποχώρηση αποδίδεται κατά ένα μέρος στη σύγκριση με τον περσυνό Σεπτέμβριο, καθώς πριν ένα χρόνο οι εγγραφές ανήλθαν σε ιστορικό υψηλό σύμφωνα με την ACEA.

Η Eνωση εξήγησε πως οι υποχωρήσεις 3,3% και 9,3% που σημειώθηκαν σε Γερμανία και Βρετανία αντίστοιχα, αντισταθμίστηκαν μερικώς από την αυξανόμενη ζήτηση στην Ιταλία και στην Ισπανία. Στις δύο αυτές αγορές, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 8,1% και 4,6% αντίστοιχα. Η Γαλλία εμφάνισε άνοδο της τάξης του 1,1%.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν χαμηλότερες πωλήσεις, καθώς η ζήτηση επιβραδύνθηκε στην εγχώρια αγορά. Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1,7% για την BMW και 1,2% για την Daimler, ενώ η αντίπαλος Volkswagen εμφάνισε πτώση 0,9%.

Για τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 3,7% σε 11,7 εκατ. οχήματα, από 11,2 εκατ. το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς. Από τις πέντε μεγαλύτερες αγορές, η Βρετανία ήταν η μοναδική που εμφάνισε πτώση: οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 3,9%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητα ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ