«Μωρό Χίτλερ... Σκοτώστε τον!» λέει σατιρικό περιοδικό για τον Σεμπάστιαν Κουρτς - iefimerida.gr

«Μωρό Χίτλερ... Σκοτώστε τον!» λέει σατιρικό περιοδικό για τον Σεμπάστιαν Κουρτς

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο προκάλεσε στην Αυστρία το γερμανικό σατιρικό περιοδικό Titanic με την ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter μιας φωτογραφίας του νικητή των εκλογών της Κυριακής, ηγέτη του δεξιού κόμματος OVP Σεμπάστιαν Κουρτς με ένα στόχο στο στήθος και τη λεζάντα: «Επιτέλους εφικτό: να σκοτώσουμε το μωρό Χίτλερ!»

Αυστριακές εφημερίδες και χρήστες του Twitter εξαπέλυσαν δριμεία κριτική κατά του περιοδικού.

Ο αυστριακός ειδησεογραφικός ιστότοπος os24.de δημοσίευσε ένα άρθρο με την επιγραφή: «Σκάνδαλο: Σατιρικό περιοδικό ζητά να δολοφονηθεί ο Κουρτς», ενώ η ημερήσια ταμπλόιντ εφημερίδα Kronen Zeitung χαρακτήρισε την ανάρτηση «απίστευτη» και «κακόγουστη».

https://twitter.com/titanic/status/919869569405259776

Στην κάτω αριστερή γωνία της φωτογραφίας υπάρχει η επιγραφή «Ταξίδια στο χρόνο στην Αυστρία», σε μια προφανή αναφορά στα πειράματα που θα επέτρεπαν ένα ταξίδι στο χρόνο και τη δολοφονία του Αδόλφου Χίτλερ σε παιδική ηλικία, προτού διαπράξει τα εγκλήματά του.

Το επίμαχο tweet προσέλκυσε την προσοχή των διωκτικών αρχών με την αστυνομία της Βιέννης να ανακοινώνει ότι έχει ήδη ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η φωτογραφία εστάλη στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία ξεκίνησε έρευνα, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Der Standard.

Το σατιρικό περιοδικό, ωστόσο, επανήλθε απαντώντας στο tweet της αστυνομίας και αποκαλώντας του «Τμήμα της Βιέννης για τα ταξίδια στο χρόνο».

Ο αρχισυντάκτης του Titanic, Τιμ Βολφ, είπε ότι η αντίδραση των αυστριακών αρχών εξηγείται από το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει ξεπεράσει το ναζιστικό της παρελθόν, σε αντίθεση με τους Γερμανούς. Σύμφωνα με τον ίδιο οι αυστριακές αρχές δεν έχουν ακόμη επικοινωνήσει με το σατιρικό περιοδικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστρία Σεμπάστιαν Κουρτς titanic
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ