Συμμαχία γιγάντων στον «αέρα» - Η Airbus αγόρασε μερίδιο της Bombardier - iefimerida.gr

Συμμαχία γιγάντων στον «αέρα» - Η Airbus αγόρασε μερίδιο της Bombardier

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις δυνάμεις τους προκειμένου να κατακτήσουν τους αιθέρες ενώνουν ο ευρωπαϊκός κολοσσός της Airbus με την καναδική εταιρεία Bombardier.

Ειδικότερα, η καναδική εταιρεία Bombardier ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή κατασκευάστρια Airbus θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας που παράγει το μοντέλο C Series, μια οικογένεια μεσαίων αεροσκαφών χωρητικότητας για 100 έως 150 άτομα.

Η καναδική εταιρεία δήλωσε σε δήλωσή της ότι η Airbus θα αγοράσει το 50,01% της σειράς C (CSALP), η οποία παράγει το αεροσκάφος της σειράς C που αναπτύχθηκε από την Bombardier. Η υπόλοιπη συνεργασία θα διαχωριστεί μεταξύ της Bombardier, με περίπου 31% και το Investissement Québec (IQ), με το υπόλοιπο 19%.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς η απροσδόκητη αυτή κίνηση θα επηρεάσει τις 4.000 θέσεις εργασίας της Bombardier στο Μπέλφαστ, σύμφωνα με την Guardian πάντως είναι μάλλον επισφαλείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Boeing BOMBARDIER μετοχές εξαγορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ