Η τροπική καταιγίδα Οφηλία χτυπά τώρα τη Βρετανία -3 νεκροί στην Ιρλανδία - iefimerida.gr

Η τροπική καταιγίδα Οφηλία χτυπά τώρα τη Βρετανία -3 νεκροί στην Ιρλανδία

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χάος προκαλεί στη Βρετανία η τροπική καταιγίδα Οφηλία, αφού προηγουμένως σάρωσε την Ιρλανδία, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους, 120.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ ξεριζώθηκαν στέγες σπιτιών και ματαιώθηκαν 130 πτήσεις.

Η χειρότερη ίσως καταιγίδα που πλήττει τη Βρετανία εδώ και 56 χρόνια σφυροκοπά την Ουαλία και τη δυτική Αγγλία συνοδευόμενη από σφοδρούς ανέμους. Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς υπάρχει «πιθανός κίνδυνος θανάτου».

Winds are gradually abating across Northern Ireland, SW Scotland and NW England, but still very gusty in the warning area #ExOphelia pic.twitter.com/8o2jm2KFdk

Η Οφηλία έφτασε από τις Αζόρες στον Ατλαντικό Ωκεανό, 30 χρόνια μετά την Μεγάλη Καταιγίδα που είχε πλήξει το Ηνωμένο Βασίλειο το 1987 προκαλώντας το θάνατο 18 ανθρώπων.

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στο Μάντσεστερ όπου κατέρρευσαν προσόψεις καταστημάτων και σωριάστηκαν σε κατάμεστους δρόμους.

Η τροπική καταιγίδα Οφηλία χτυπά τώρα τη Βρετανία -3 νεκροί στην Ιρλανδία  | iefimerida.gr 0

Αρκετά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο John Lennon του Λίβερπουλ, καθώς αναφέρθηκε οσμή καπνού στα πιλοτήρια, κάτι που οι αεροπορικές εταιρείες British Airways, Easyjet και Auringy συνέδεσαν με την κακοκαιρία.

Στην Ιρλανδία οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων την ώρα, όταν μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από δέντρο που έπεσε στο αυτοκίνητό της στο Γουότερφορντ.

Η τροπική καταιγίδα Οφηλία χτυπά τώρα τη Βρετανία -3 νεκροί στην Ιρλανδία  | iefimerida.gr 1

Ένα άλλο δέντρο σκότωσε έναν άνδρα στο Ντάνταλκ, ενώ ένας 30χρονος σκοτώθηκε στην Κομητεία Τιπερέρι.

Η τροπική καταιγίδα Οφηλία χτυπά τώρα τη Βρετανία -3 νεκροί στην Ιρλανδία  | iefimerida.gr 2

Στιγμές αγωνίας κατά την προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου

Μέσα στην ανεμοθύελλα ένας πιλότος αναγκάστηκε να επιστρατεύσει όλες του τις ικανότητες προκειμένου να προσγειώσει αεροσκάφος της Aer Lingus χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου.

Η πτήση EI491 είχε αναχωρήσει από το Φάρο της Πορτογαλίας, όταν το αεροσκάφος άρχισε να κλυδωνίζεται από τους ισχυρούς πλευρικούς ανέμους καθώς προσέγγιζε τον διάδρομο προσγείωσης, όπως φαίνεται και στα τρομακτικά πλάνα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ριψοκίνδυνος Ιρλανδός πήδηξε στον Ωκεανό την ώρα της καταιγίδας

Κι ενώ η Οφηλία σάρωνε τις ακτές της δυτικής Ιρλανδίας σηκώνοντας πελώρια κύματα ένας ριψοκίνδυνος κάτοικος της πόλης Γκόλγουεϊ επέλεξε εκείνη ακριβώς την ώρα για να βουτήξει από ύψος έξι μέτρων στον ωκεανό.

«Σκέτη τρέλα. Όχι μόνον έθεσε τη δική του ζωή σε κίνδυνο, αλλά και των διασωστών. Τρελό και επικίνδυνο», σχολίασε ο Ντέιβιντ Φάραχερ, διευθυντής του Clarenbridge Garden Centre, που ανέβασε το βίντεο στο λογαριασμό του στο Facebook.

Άγνωστο τι συνέβη στον άνδρα, αλλά πιστεύεται ότι κατάφερε να βγει στην ακτή.

Ο Μπιλ Κλίντον βόλταρε στους δρόμους του Δουβλίνου την ώρα της καταιγδίδας

Ριψοκίνδυνος αποδείχτηκε και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος φωτογραφήθηκε να βολτάρει στους δρόμους του Δουβλίνου αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των αρχών να μείνουν όλοι οι κάτοικοι στα σπίτια τους την ώρα της καταιγίδας.

Η τροπική καταιγίδα Οφηλία χτυπά τώρα τη Βρετανία -3 νεκροί στην Ιρλανδία  | iefimerida.gr 3

Ο Μπιλ Κλίντον ποζάρει για μια selfie στους δρόμους του Δουβλίνου την ώρα που η Οφηλία σαρώνει την Ιρλανδία (Φωτογραφία: @williebhoy /Twitter)

Το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου θα αναγορεύσει σήμερα επίτιμο διδάκτορα τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ιρλανδία, που οδήγησε στη λεγόμενη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής το 1998


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ