Στο «Chicago’s Technology and Entrepreneurship Center» ο Τσίπρας [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο «Chicago’s Technology and Entrepreneurship Center» ο Τσίπρας [εικόνες]

Φωτογραφίες: Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο «1871» Chicago’s Technology and Entrepreneurship Center μετέβη ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ομιλία του στο Συμβούλιο Διεθνών Θεματων του Σικάγο.

Πρόκειται για ένα χώρο 500 στρεμμάτων, που φιλοξενεί εκατοντάδες καινοτόμες επιχειρήσεις, start up αλλά και ερευνητές, καθώς υπάρχει συνεργασία με πανεπιστήμια. Υπαρχουν εν εξελίξει projects με 14 χώρες, ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την πολιτεία του Σικάγο και τα δημόσια σχολεία της πόλης.

Στο «Chicago’s Technology and Entrepreneurship Center» ο Τσίπρας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Το Σικάγο είναι παράδειγμα μια πόλης που αντιμετώπισε την αποβιομηχάνιση με στροφή σε μια οικονομία που στηρίζεται στην έρευνα και στην καινοτομία», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το Σικάγο είναι παράδειγμα μια πόλης που αντιμετώπισε την αποβιομηχάνιση με στροφή σε μια οικονομία που στηρίζεται στην έρευνα & καινοτομία. pic.twitter.com/e3kQnNY9zh

Επίσκεψη στο Κέντρο Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας "1871", έναν χώρο συνεργασίας, δημιουργικότητας, έρευνας και καινοτομίας. pic.twitter.com/paAou3tgq4

Στο «Chicago’s Technology and Entrepreneurship Center» ο Τσίπρας [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Στο «Chicago’s Technology and Entrepreneurship Center» ο Τσίπρας [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Στο «Chicago’s Technology and Entrepreneurship Center» ο Τσίπρας [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Στο «Chicago’s Technology and Entrepreneurship Center» ο Τσίπρας [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Θερμή υποδοχή από τον δήμαρχο του Σικάγο

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το δήμαρχο του Σικάγο, Rahm Emanuel ο οποίος καλωσόρισε τον Αλέξη Τσίπρα με πολύ θερμά λόγια.

Χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό σημαντικό προοδευτικό ηγέτη συμοληρωνοντας ότι είναι σημαντικό οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη να προωθούν την κοινωνική ατζέντα. Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών ο δήμαρχος που γνωρίζει την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού με ειδικότητα στο χωροταξικό σχεδιασμό που έχει σπουδάσει οκ Τσιπρας, του ανέλυσε το σχέδιο ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής του Σικάγο καθώς και το διευρυμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης με έμφαση στο πράσινο και τους χώρους κοινωνικής ωφέλειας, γεγονός που έχει αναβαθμίσει και την πόλη και το επιπεδο ζωής. Αναφέρθηκε επίσης στο μοντέλο ήπιας αναψυχής το οποίο έχει επιλέξει η πόλη του Σικάγο με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία.
Ο Έλληνας πρωθυπουργος επισήμανε τη συμβολή της ελληνικής κοινότητας στην ανάπτυξη της πόλης του Σικάγο, αναφέρθηκε εκτενώς στην δυναμική που έχει η ελληνική ομογένεια. Αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας η οποία βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης.

Στο «Chicago’s Technology and Entrepreneurship Center» ο Τσίπρας [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Στο «Chicago’s Technology and Entrepreneurship Center» ο Τσίπρας [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Φωτογραφίες: Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

Θα ακολουθήσει ο Κυβερνήτης της πόλης και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας ΗΠΑ Σικάγο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ