Φοιτητές κράτησαν «ομήρους» μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ -Για πάνω από τρεις ώρες - iefimerida.gr

Φοιτητές κράτησαν «ομήρους» μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ -Για πάνω από τρεις ώρες

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγκλωβισμένα μέσα στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν για περισσότερες από τρεις ώρες μέλη της Συγκλήτου με φοιτητές να μην τους αφήνουν να αποχωρήσουν.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου βρέθηκε στο κτίριο από το μεσημέρι προκειμένου να πραγματοποιήσει την τακτική συνεδρίαση του Σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, περίπου 40 άτομα, φοιτητές προσκείμενοι στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, εισήλθαν στο ισόγειο του κτηρίου κλειδώνονταςς τα οκτώ άτομα μέσα στο κτήριο.

Η διαμαρτυρία των φοιτητών ξεκίνησε στις 16:00 το απόγευμα και σύμφωνα με το thestival.gr, εξελίχθηκε σε «ομηρία» των μελών της Συγκλήτου.

Πάγια αιτήματα του Συλλόγου Φοιτητών για δωρεάν συγγράμματα και άλλες παροχές. Ζητούν να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Καταδικάζει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας καταδίκασε το βράδυ «με τον πλέον απερίφραστο τρόπο» το περιστατικό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Καμία πρόοδος στα ακαδημαϊκά πράγματα δεν επιτυγχάνεται με τη βία» αναφέρει επίσης η λιτή ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΘ μέλη Συγκλήτου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ