ΝΔ για την «τρύπα» στα έσοδα: Ανερμάστιστη η κυβέρνηση οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο - iefimerida.gr

ΝΔ για την «τρύπα» στα έσοδα: Ανερμάστιστη η κυβέρνηση οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η ανερμάτιστη κυβέρνηση οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο» σχολίασε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας την «τρύπα» στα έσοδα που προκύπτουν από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

«Τα σημερινά στοιχεία από την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης είναι ανερμάτιστη, οικονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά άδικη και οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο» σημείωσε ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σχολίασε δε ότι «τα έσοδα προ επιστροφών φόρων, κυρίως ο φόρος εισοδήματος, είναι χαμηλότερα από τους στόχους, απόδειξη της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών λόγω υπερφορολόγησής τους».

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα «οι επιστροφές φόρων είναι ιδιαίτερα αυξημένες, προκειμένου η Κυβέρνηση να μην χάσει “στο παρά πέντε” τη δεύτερη υποδόση της δεύτερης αξιολόγησης, που είναι διαθέσιμη από αρχές Σεπτεμβρίου».

Οπως είπε «”την παρτίδα σώζει” και πάλι η εσωτερική στάση πληρωμών που διευρύνεται σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι οι επιχορηγήσεις Νοσοκομείων, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και τα επιδόματα πολυτέκνων, αλλά και στις δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που έχουν υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή».

«Τα σημερινά στοιχεία από την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης είναι ανερμάτιστη, οικονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά άδικη και οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο» καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ