Rose McGowan, η πρώτη που είπε ότι τη βίασε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν [εικόνες] - iefimerida.gr

Rose McGowan, η πρώτη που είπε ότι τη βίασε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομά της ήταν το πρώτο που εμφανίστηκε στην εκρηκτική έρευνα των New York Times, της 6ης Οκτωβρίου 2017, για το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Η ηθοποιός του Χόλιγουντ παρομοίασε τον παραγωγό με «τέρας» και κατηγόρησε τον Μπεν Αφλεκ, τον Ματ Ντέιμον και τον Τζεφ Μπέζος ότι ήξεραν για εκείνον αλλά δεν είπαν τίποτα ποτέ.
Η Rose McGowan μετά από χρόνια σιωπής δείχνει αποφασισμένη να μιλήσει για όλα.

Rose McGowan, η πρώτη που είπε ότι τη βίασε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Το συμβάν έγινε το 1997 ενώ εκείνη ήταν 23 ετών και πρωταγωνιστούσε στην κωμωδία φρίκης Scream. Ενα βράδυ, στο Φεστιβάλ του Sundance, βρέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Η ηθοποιός δεν θέλησε να αποκαλύψει όσα έγιναν εκεί. Ο λόγος είναι γιατί έχει ειδικό συμβόλαιο 100.000 δολαρίων το οποίο δεν της επιτρέπει, προφανώς, να το κάνει.

Rose McGowan, η πρώτη που είπε ότι τη βίασε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Με μια σειρά tweets τα οποία έστειλε στον ιδρυτή του Amazon Jeff Bezos, η αμερικανίδα ηθοποιός κάνει λόγο για «βιασμό».
«Είπα στο αφεντικό των στούντιο ότι ο HW με βίασε. Του το είπα και ξαναείπα. Μου απάντησε ότι δεν έχω αποδείξεις. Εγώ του απάντησα ότι ήμουν η απόδειξη».
Είναι η τέταρτη γυναίκα που καταγγέλλει τον διάσημο παραγωγό για βιασμό, μαζί με τις ηθοποιούς Asia Argento, Lucia Evans και μια τέταρτη που παραμένει ανώνυμη.

Rose McGowan, η πρώτη που είπε ότι τη βίασε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η Rose McGowan δεν θέλησε μόνο να καταγγείλει την σεξουαλική μανία του Γουάινσταϊν, αλλά και το περιβάλλον που προστάτευσε τον παραγωγό των 300 Οσκαρ. Η ηθοποιός κατήγγειλε επίσης τον Ματ Ντέιμον και τον Μπεν Αφλεκ, τα δύο πουλέν του Γουάινσταϊν από την εποχή που τους ανέθεσε να παίξουν στην ταινία Will Hunting που πήρε Οσκαρ.
Η ηθοποιός κατηγορεί τον Ματ Ντέιμον ότι έκρυβε το πρόβλημα του παραγωγού για να επωφεληθεί από την δύναμή του στην βιομηχανία του κινηματογράφου.
«Γειά, Ματ Ντέιμον, τι νιώθεις που επωφελήθηκες επειδή έμεινες σιωπηλός;» του έγραψε.
Ο Ντέιμον απάντησε με συνέντευξή του στο περιοδικό Deadline, στην οποία ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Rose McGowan, η πρώτη που είπε ότι τη βίασε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Πιο περίπλοκη είναι η περίπτωση του Μπεν Αφλεκ. Ο διάσημος σταρ με ένα tweet δήλωσε λυπημένος για όσα συνέβησαν αλλά τον διέψευσε η Rose McGowan. Τον κατηγόρησε ότι ήξερε την συμπεριφορά του Γουάινσταϊν για πάνω από 20 χρόνια.
Από εκείνη τη στιγμή ο Μπεν Αφλεκ δέχεται βροχή επικρίσεων στα social media. Τον κατηγορούν ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην ηθοποιό Hilarie Burton, το 2001 και το 2004 έκανε τα ίδια με την δημοσιογράφο Anne-Marie Losique. Στις 11 Οκτωβρίου 2017 μια μακιγιέζ των Golden Globes, η Annamarie Tendler, τον κατηγόρησε στο Twitter ότι την έπιασε σεξουαλικά. «Ηρθε προς το μέρος μου, μου έπιασε τα οπίσθια και έβαλε τα δάχτυλά του ανάμεσα στις γάμπες μου».

Rose McGowan, η πρώτη που είπε ότι τη βίασε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Η Rose McGowan είναι σήμερα 44 ετών και έγινε διάσημη με την σειρά Charmed (2001-2006). Επαιξε σε πενήντα ταινίες και σειρές, είναι 24 χρόνια ηθοποιός και δεν φοβάται να μιλήσει καθαρά για τον σεξισμό στο Χόλιγουντ.
Σήμερα ζητάει από όλα τα μέλη του δσ της εταιρείας του Γουάινσταϊν να παραιτηθούν αλλά επίσης διεκδικεί να πέσει άπλετο φως πάνω στον αδελφό του Bob Weinstein, ο οποίος γνώριζε τα πάντα.
Στις 27 Φεβρουαρίου 2018, η Rose McGowan θα δημοσιεύσει το βιβλίο, Brave. Εκεί περιγράφει τον εαυτό της ως «φεμινίστρια κουτσομπόλα και καταδότρα» και αναφέρει ότι «είναι αποφασισμένη να εκθέσει την αλήθεια για την βιομηχανία του θεάματος και να αποκαλύψει μια επιχείρηση πολλών δις δολαρίων η οποία έχει χτιστεί πάνω σε έναν συστηματικό μισογυνισμό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Rose McGowan πρώτη βίασε Χάρβεϊ Γουινστάιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ