Πρόταση εισαγγελέα: Να παραμείνουν στη φυλακή Ηριάννα και Περικλής - iefimerida.gr

Πρόταση εισαγγελέα: Να παραμείνουν στη φυλακή Ηριάννα και Περικλής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραμονή της Ηριάννας στη φυλακή πρότεινε ο εισαγγελέας Γεράκης στους δικαστές του Εφετείου υποστηρίζοντας ότι «δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή».

«Το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη. Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής ει ναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον», είπε ο εισαγγελέας για την 29χρονη Ηριάννα και πρόσθεσε πως η νέας αίτηση έπρεπε να στηρίζεται επί νέων γεγονότων: «Είναι προϋπόθεση αυτό αλλιώς δεν καθίσταται αναγκαία να επιζητηθεί η παραδοχή μιας άλλης αιτήσεως».

Νωρίτερα απορριπτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα και για τον Περικλή.

Ο εισαγγελέας έκανε την εν λόγω πρόταση κρίνοντας ότι δεν διαπιστώθηκε ότι κινδυνεύει η υγεία του εάν παραμείνει κρατούμενος. «Υπάρχει το γενικότερο αίσθημα της θλίψεως για νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φάσμα του νόμου αίφνης μετά της εκδόσεως της πρωτόδικης απόφασης» και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία εμπλοκή τους η οποία εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα. Το γεγονός αυτό, δεν μπορεί να παραληφθεί. Να απορριφθεί ως αβάσιμη στην ουσία η αίτηση».

Σε λίγο αναμένεται η απόφαση του Εφετείου.

Λίγο πριν αρχίσουν οι αγορεύσεις, τα έδρανα των συνηγόρων είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία, με τον κ.Μαντά συνήγορο της Ηριάννας να ζητά την αποχώρηση τους.

Εν συνεχεία δόθηκε νέα εντολή και κάθισαν στο πλάι και άρχισαν οι αγορεύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ηριάννα Περικλής Εισαγγελέας Εφετείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ