Παραιτείται από μισθό 278.400 ευρώ το χρόνο ο Κάρολος Παπούλιας - iefimerida.gr

Παραιτείται από μισθό 278.400 ευρώ το χρόνο ο Κάρολος Παπούλιας

Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία κίνηση με έντονο συμβολισμό προέβη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο την απόφασή του να παραιτηθεί της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνει.

Η μηνιαία αποζημίωση που λαμβάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ισούται με το τετραπλάσιο της βουλευτικής απόζημίωσης, χωρίς τις όποιες προσαυξήσεις. Δηλαδή σήμερα, μικτά η αποζημίωση ανερχόταν σε 23.200 ευρώ το μήνα ή 278.400 το χρόνο. Τα καθαρά χρήματα φτάνουν τα 192.000 ευρώ.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δικαιούται ως έξοδα παράστασης το 1/3 του συνόλου της αποζημίωσής του, δηλαδή συνολικά λαμβάνει 370.993 ευρώ.

Αυτά προβλέπονται στο νόμο 565/77 που είναι δημοσιευμένος στο ΦΕΚ Α' 85.

«Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τον τιμά», ειδικά εν μέσω των θυσιών που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ