Πανηγυρίζει η Ουγγαρία με τη νίκη Κουρτς -Εχουν συναφείς θέσεις στο μεταναστευτικό - iefimerida.gr

Πανηγυρίζει η Ουγγαρία με τη νίκη Κουρτς -Εχουν συναφείς θέσεις στο μεταναστευτικό

Szilard Koszticsak/MTI via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο συνεχάρη τον Αυστριακό Σεμπάστιαν Κουρτς για την εκλογική του νίκη και χαιρέτισε τις θέσεις του στο μεταναστευτικό χαρακτηρίζοντάς τες συναφείς με εκείνες της Βουδαπέστης και αποκαλώντας τον ίδιο προσωπικό του φίλο.

Χθες Κυριακή, η Αυστρία έκανε στροφή προς τα δεξιά δίνοντας στο ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας εντολή για να συμμετάσχει στις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον νεαρό συντηρητικό νικητή των εκλογών.

«Χαιρόμαστε που ένα αδελφό κόμμα κέρδισε τις εκλογές... και είμαστε χαρούμενοι που νίκησε ο υποψήφιός του, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις εκπροσώπησε παρόμοιες θέσεις με την ουγγρική κυβέρνηση αναφορικά με την μετανάστευση», είπε ο Σιγιάρτο προσερχόμενος για συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις οποίες συμμετείχε συνήθως και ο Κουρτς.

Ο Σιγιάρτο είπε ότι αναμένει οι χώρες της ανατολικής ΕΕ με αντι-μεταναστευτικές θέσεις -Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Δημοκρατία της Τσεχίας- να συνεργαστούν στενότερα σήμερα με την Αυστρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστρία Ουγγαρία ΝΙΚΗ ΚΟΥΡΤΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ