Βενιζέλος: Η Ελλάδα έχασε 6 δις ευρώ εξαιτίας του χειρισμού της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Η Ελλάδα έχασε 6 δις ευρώ εξαιτίας του χειρισμού της κυβέρνησης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πολλά χρόνια ο τόπος θα μέτρα τις πληγές, όχι μόνο του πρώτου τραγικού εξαμήνου του 2015, αλλά όλης της κυβερνητικής περιόδου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αυτό αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και εξηγεί: «Πρόκειται για απώλειες δημοσιονομικές, χρηματοοικονομικές, αναπτυξιακές, με βαθιά και μακροπρόθεσμη αρνητική επίδραση. Οι απώλειες από τη μη επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών των κρατών μελών της Ευρωζώνης είναι ένα μόνο από τα κεφάλαια της ζημίας. Μετρημένο, υπολογισμένο, αναμφισβήτητο, προαναγγελθέν».

Υπό τον τίτλο «Το χρονικό μιας απώλειας» ο κ. Βενιζέλος εξιστορεί αναλυτικά στο άρθρο του όλους τους λανθασμένους χειρισμούς που εκτιμά ότι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από το «τραγικό» πρώτο εξάμηνο του 2015, χειρισμοί που -όπως αναφέρει- είχαν ως συνέπεια να μην επιστραφούν (όπως είχε συμφωνηθεί δύο φορές το 2012) από το Eurogroup τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα. Συνέπεια που -σημειώνει- θα έχει ακόμη επιπτώσεις για τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευάγγελος Βενιζέλος ΣΥΙΖΑΝΕΛ πληγές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ