Ο Παπανδρέου επιμένει στην εκλογή προέδρου από τη βάση - iefimerida.gr

Ο Παπανδρέου επιμένει στην εκλογή προέδρου από τη βάση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θρυαλλίδα εξελίξεων αναμένεται να αποτελέσει για το ΠΑΣΟΚ η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στο οποίο θα καθοριστεί το τελικό χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία για την ανάδειξη του προσώπου το οποίο θα αντικαταστήσει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στη θέση του προέδρου.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα δηλώσει αμετακίνητος επί της διαδικασίας (εκλογή προέδρου από τη βάση), αλλά αφήνει ανοικτό το ζήτημα της χρονικής επίσπευσης των διαδικασιών.

Η πλευρά των κορυφαίων που έχει συνταχθεί με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο επιθυμεί να κλείσει το συντομότερο δυνατό η εκκρεμότητα ειδικά από τη στιγμή που έχει προσδιοριστεί για τον Απρίλιο ο χρόνος της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.

Ετσι, αυτό το οποίο είναι κρίσιμο να καθοριστεί είναι αρχικά η ημερομηνία σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο και θα ανακηρύξει και τους υποψήφιους. Ο αριθμός τους θα είναι κρίσιμος για τις υπόλοιπες διαδικασίες. Σύμφωνα με την απόφαση που ισχύει σήμερα στις 2 Μαρτίου θα γίνει η Εθνική Συνδιάσκεψη και στις 18 η εκλογή του προέδρου.

Εως αυτή τη στιγμή τα δεδομένα είναι τα εξής:

  • Δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου.
  • Θα είναι σίγουρα υποψήφιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
  • Δεν έχει αλλάξει η θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι συγκεχυμένα.

Δύο από τους πιθανούς υποψήφιους αντιπάλους του κ. Βενιζέλου, ο κ. Χάρης Καστανίδης και η κυρία Λούκα Κατσέλη βρίσκονται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά ακόμη εντός ΠΑΣΟΚ. Ειδικά ο πρώτος δεν αποκλείει, συζητώντας με πολιτικούς του φίλους, το ενδεχόμενο να είναι τελικά υποψήφιος για την προεδρία ενώ πολλοί τον πιέζουν να προχωρήσει σε νέο πολιτικό σχηματισμό.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος φέρεται να κινείται δραστήρια τις τελευταίες ημέρες βλέποντας βουλευτές προσπαθώντας να δημιουργήσει έναν πόλο απέναντι στον κ. Βενιζέλο, χωρίς όμως να έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι προθέσεις του.

Επίσης, δεν πρέπει να αποκλείονται και διάφορες άλλες πρωτοβουλίες ή προτάσεις από μεμονωμένους βουλευτές ή ομάδες καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα είναι «καζάνι που βράζει» ενώ το καπάκι είναι κλειστό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ