Νίκος Ανδρουλάκης: «Ναι» σε μετεκλογικές συνεργασίες, υπό όρους - iefimerida.gr

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ναι» σε μετεκλογικές συνεργασίες, υπό όρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μοίρα της προοδευτικής παράταξης είναι να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, όχι να αναλώνεται σε ρόλο κομπάρσου», τονίζει σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, μιλώντας στον Ιάσονα Πιπίνη, τονίζει ότι το μεγάλο στοίχημα του ενιαίου φορέα είναι να προκαλέσει ένα «δημιουργικό πολιτικό σοκ που θα ανατρέψει τις σημερινές ισορροπίες».

Ερωτώμενος για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι είναι περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης η προεξόφληση της ετυμηγορίας των πολιτών.

Δεν αποκλείει, ωστόσο, το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας «με άλλες δυνάμεις του συνταγματικού τόξου» αλλά επισημαίνει: «Αρκεί να υπάρχει μια ουσιαστική προγραμματική συμφωνία διακυβέρνησης που θα τηρηθεί από όλα τα μέρη. Εάν δεν βρεθεί όμως θα είμαστε η λογική αντιπολίτευση. Η επιλογή της συγκυβέρνησης μόνο και μόνο για να ράψουμε υπουργικά κοστούμια δεν είναι υπάρχει».

Τέλος ερωτώμενος για τη δική του υποψηφιότητα τονίζει ότι στόχος του είναι «η διατύπωση μιας εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης στους πολίτες. Θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στη δημιουργία αξιόπιστων θεσμών εσωκομματικής δημοκρατίας, στην επανασύνδεση με τα λαϊκά στρώματα που παραδοσιακά αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της παράταξης μας».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ναι» σε μετεκλογικές συνεργασίες, υπό όρους | iefimerida.gr 0

Περιοδεία στο Αργος Ορεστικό

«Οποιος υπογράφει εδώ γίνεται πρωθυπουργός. Δύο φορές το έκανε ο Σημίτης, μία πριν την εκλογή του και μία αμέσως μετά». Αυτά τα λόγια είπαν κάτοικοι του Αργους Ορεστικού στον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή στο πλαίσιο της περιοδείας του.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης συνομίλησε με τους πολίτες για τις εκλογές που έρχονται αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, όμως, η έκπληξη έγινε όταν του είπαν να υπογράψει στο βιβλίο επισκεπτών πολιτικών προσώπων.

Ο Ν. Ανδρουλάκης, αν και στην Καστοριά θυμήθηκε την πατρίδα του την Κρήτη, σχεδίαζε τον χάρτη του νησιού κι έγραψε: «Καλό το τσίπουρο σας, καλή και η ρακή μας, σας περιμένω στο νησί μας. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και σας δεσμεύομαι να κάνω ότι μπορώ καλύτερο για την πατρίδα και την παράταξή μας».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ναι» σε μετεκλογικές συνεργασίες, υπό όρους | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ