Νέο τεστ για την Μέρκελ οι εκλογές στην Κάτω Σαξονία - iefimerida.gr

Νέο τεστ για την Μέρκελ οι εκλογές στην Κάτω Σαξονία

Αντιμέτωπη με ένα ακόμη τεστ η Ανγκελα Μέρκελ (Φωτογραφία: AP/ Julian Stratenschulte)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από τις βουλευτικές εκλογές, από τις οποίες βγήκε νικήτρια αλλά αποδυναμωμένη, η Ανγκελα Μέρκελ είναι αντιμέτωπη με ένα νέο τεστ σήμερα: τις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, οι οποίες έρχονται λίγο πριν από τις διαπραγματεύσεις για τον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Η μάχη θα είναι στήθος με στήθος», παραδέχθηκε η 63χρονη καγκελάριος την Παρασκευή. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στο κόμμα της, το CDU, έναντι του SPD. Ομως, πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, θεωρούνταν βέβαιη η νίκη των Χριστιανοδημοκρατών έναντι των Σοσιαλδημοκρατών στην Κάτω Σαξονία.

«Μια νίκη στην Κάτω Σαξονία είναι σημαντική για τη Μέρκελ διότι θα την ενισχύσει και θα αποδείξει ότι το κόμμα της μπορεί ακόμη να κερδίζει στις περιφερειακές εκλογές», εκτίμησε ο Όσκαρ Νίντερμαϊερ, του Freie Universitat του Βερολίνου.

Ο επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς έχει από την πλευρά του άμεση ανάγκη μια νίκη έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες σε περιφερειακές εκλογές φέτος και το απογοητευτικό αποτέλεσμα του κόμματός του στις ομοσπονδιακές εκλογές. Το SPD συγκέντρωσε το χειρότερο ποσοστό στην ιστορία του, γεγονός που το ώθησε να περάσει στην αντιπολίτευση έπειτα από τέσσερα χρόνια συγκυβέρνησης με το CDU.

Μια νίκη στην Κάτω Σαξονία θα επιτρέψει στη Μέρκελ να ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τις περίπλοκες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Η καγκελάριος θα πρέπει να βρει κοινό τόπο με δύο άλλα κόμματα, τα οποία έχουν σε πολλά θέματα εντελώς διαφορετική άποψη.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ Κάτω Σαξονία Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ