Πάνω από 13 εκ. δολάρια ο καθένας ζητούν με αγωγή 39 επιβάτες του Costa Concordia - iefimerida.gr

Πάνω από 13 εκ. δολάρια ο καθένας ζητούν με αγωγή 39 επιβάτες του Costa Concordia

Πάνω από 13 εκ. δολάρια ο καθένας ζητούν με αγωγή 39 επιβάτες του Costa Concordi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτι παραπάνω από 520 εκ. δολάρια, ως αποζημίωση, ζητούν 39 επιβάτες του Costa Concordia από την πλοιοκτήτρια εταιρία, καθώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή που κατέθεσαν το πλήρωμα και ο καπετάνιος επέδειξαν πλήρη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή.

Οι τριάντα εννιά επιβάτες του Costa Concordia έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον της αμερικανικής πλοιοκτήτριας εταιρίας Carnival και ζητούν συνολικά 528 εκ. δολάρια, δηλαδή κάτι παραπάνω από 13 εκ. ευρώ ο καθένας.

Οι κατηγορίες στρέφονται ειδικά κατά του κυβερνήτη του πλοίου Φραντσέσκο Σκετίνο για το ότι δεν κατάφερε να συντονίσει τις επιχειρήσεις διάσωσης των επιβατών και εναντίον του πληρώματος για αμέλεια.

Ο δικηγόρος των επιβατών Μαρκ Μπερν, είπε πώς οι πελάτες του προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση καθώς «οι κατηγορούμενοι φάνηκαν εξαιρετικά απερίσκεπτοι και έδρασαν χωρίς να λάβουν υπόψη τους την ασφάλεια και τις ζωές των εναγόντων».

Στην αγωγή που κατατέθηκε κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Costa Concordia υπογραμμίζεται επίσης ότι «οι αξιωματικοί και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου έδειξαν αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή».

Τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα στις 27 Ιανουαρίου, άλλοι έξι επιβάτες του Costa Concordia κατέθεσαν αγωγή εναντίον της πλοιοκτήτριας Carnival και της θυγατρικής της, ζητώντας συνολικά 460 εκ. δολάρια.

Το Costa Concordia ναυάγησε κοντά σε νησί της Τοσκάνης στις 13 Ιανουαρίου. Από τους 4.229 επιβαίνοντες 32 έχασαν τη ζωή τους, ενώ 15 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ