Υπόθεση Λεμπιδάκη: Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τα βίντεο που έστελναν οι απαγωγείς στην οικογένεια [εικόνες] - iefimerida.gr

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τα βίντεο που έστελναν οι απαγωγείς στην οικογένεια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καρέ από τα βίντεο που έστειλαν οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη στην οικογένειά του είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σε φωτογραφίες της εφημερίδας «Έθνος» διακρίνεται ξεκάθαρα ο επιχειρηματίας. Οι απαγωγείς του Λεμπιδάκη στο διάστημα της 6μηνης ομηρίας του έστειλαν τρία βίντεο στην οικογένεια του επιχειρηματία, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι είναι εν ζωή.

Το πρώτο εστάλη στις 26 Απριλίου και έδειχνε τον Λεμπιδάκη καταπονημένο να λέει ότι είναι καλά και να ζητεί την επίσπευση των διαδικασιών. Το δεύτερο, το οποίο εστάλη στις 25 Αυγούστου, έδειχνε τον επιχειρηματία να κάνει αναφορά στο τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη. Ο στόχος ήταν να πειστεί η οικογένεια ότι η βιντεοσκόπηση είχε γίνει πρόσφατα. Το τρίτο και τελευταίο εστάλη μόλις τέσσερις ημέρες μετά, στις 29 Αυγούστου. Σε αυτό, ο Λεμπιδάκης διάβαζε οδηγίες από χαρτί για την παράδοση των λύτρων.

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τα βίντεο που έστελναν οι απαγωγείς στην οικογένεια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Όπως επίσης αναφέρει το «Έθνος», οι δράστες χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για να μη γίνουν αντιληπτοί. Υπάρχουν αναφορές σε «κλουβιά», «γατούλες» και «βαφτίσια», με τις Αρχές να μην έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν τη σημασία των συγκεκριμένων κωδικών.

Διαβάστε έναν χαρακτηριστικό διάλογο:

- Έξω, επάνω στο στρογγυλό που έχει στην είσοδο σας έχω αφήσει σκεπασμένες τις γατούλες.
- Ναι.
- Μην τις βγάλεις ακόμα, κάποιες είναι πολύ ζωηρές και λοιπά. Να τις βγάλεις μετά τις 10 και να βάλεις φαγάκι να φάνε, ειδικά τα μικρά με ενδιαφέρουν να φάνε.
- Ωραία.

Αινιγματική είναι και η στιχομυθία για τα «βαφτίσια» και τα... «παϊδάκια»:

- Εδά έχω τον ξάδελφό μου τον Αυστραλό και θέλω να του κάνω εκδρομή. Και θα τον πάω μέχρι την Ίμβρο.
- Άμε τόνε. Εγώ ήθελα να πάω... γιατί βαφτίζει ο... και θέλω να τον βοηθήσω καμία ώρα-δυο. Θέλω να του πάω κάτι... και θα σμίξουμε. Τι ώρα θα 'στε εσείς εκεί πάνω;
- Σε καμιά ώρα. Άνοιξε εδώ, μα δεν σου λέμε να πλερώσεις.
- Εντάξει, ένα κιλό παϊδάκια, να πληρώσεις εσύ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μιχάλης Λεμπιδάκης Βίντεο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ