Μακρόν: Ο συνασπισμός «Τζαμάικα» στη Γερμανία δεν θα εμποδίσει το ευρωπαϊκό μου σχέδιο - iefimerida.gr

Μακρόν: Ο συνασπισμός «Τζαμάικα» στη Γερμανία δεν θα εμποδίσει το ευρωπαϊκό μου σχέδιο

Ο Εμανουέλ Μακρόν (Φωτογραφία: AP/ Francois Mori)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την εκτίμηση ότι ένας ενδεχόμενος συνασπισμός «Τζαμάικα» στη Γερμανία δεν θα εμποδίσει το ευρωπαϊκό σχέδιό του.

«Τόσο στους Πράσινους όσο και στους Φιλελεύθερους η υποστήριξη της Ευρώπης είναι στο DNA του κόμματός τους, επομένως ελπίζω», εξήγησε μιλώντας στο Spiegel.

Σε ερώτηση για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε ότι πρόκειται απλώς για αντίδραση των ψηφοφόρων. Τόνισε όμως ότι πρέπει να ξεκινήσει αγώνας κατά του AfD. «Δεν επιτρέπεται να είναι κανείς διστακτικός απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Η μοναδική απάντηση είναι το θάρρος», συμπλήρωσε.

Ο Μακρόν αποκάλυψε ότι είχε συμφωνήσει λεπτομερώς με την Ανγκελα Μέρκελ για τον λόγο που εκφώνησε για την Ευρώπη στη Σορβόνη στις 26 Σεπτεμβρίου, δύο μέρες μετά τις γερμανικές εκλογές.

«Μίλησα μαζί της τόσο στο τέλος της προεκλογικής περιόδου όσο και το βράδυ των εκλογών. Μάλιστα έλαβε και το κείμενο του λόγου μου προηγουμένως. Ηθελα να αποφύγω συζητήσεις στην Γερμανία οι οποίες θα είχαν αναγκάσει την καγκελάριο να πάρει αποστάσεις από το λόγο μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μακρόν εξέφρασε επίσης και δημόσια την πολύ φιλική διάθεσή του απέναντι στην καγκελάριο Μέρκελ και πρόσθεσε ότι «υπάρχει στη σχέση αυτή μια άνευ προϋποθέσεων βούληση να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον».

Για το ρόλο του ως προέδρου είπε στο Spiegel ότι σήμανε «το τέλος της αθωότητας» και ότι «άλλαξε εντελώς τη ζωή» του: «Κάθε τι που κάνω, που λέω, ακόμα και αυτό που δεν λέω έχει ξαφνικά σημασία».

Στις επικρίσεις -ιδίως στην Γαλλία- ότι είναι υπερόπτης και ότι είναι ο πρόεδρος των πλουσίων απάντησε ως εξής: «Δεν είμαι υπερόπτης, είμαι αποφασιστικός. Στα λυπηρά αντανακλαστικά του γαλλικού φθόνου δεν θα υποχωρήσω, διότι είναι ακριβώς αυτός ο φθόνος ο οποίος παραλύει τη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν AfD Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ