«Ξέσπασμα» Μοσκοβισί: Οχι και μαθήματα από τον κ. Βαρουφάκη - iefimerida.gr

«Ξέσπασμα» Μοσκοβισί: Οχι και μαθήματα από τον κ. Βαρουφάκη

Φωτογραφία: (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ενόχληση τουΠιερ Μοσκοβισί προκάλεσε η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην Liberation, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων να γράφει ένα αιχμηρό tweet, απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

«Οχι και μαθήματα από τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος ξαναγράφει την ιστορία. Η ευθύνη του είναι τεράστια. Στοίχισε πολύ στη χώρα του» έγραψε ο κ. Μοσκοβισί.

Pas de leçon à recevoir de @yanisvaroufakis, qui réécrit l'histoire.Sa responsabilité est écrasante: il a beaucoup coûté à son pays

Στη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι δεν έχει επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα και πως θλίβεται όταν κοιτάζει την κυβέρνησή του.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει: «Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δείχνουν φοβισμένοι, αλλοτριωμένοι. Πολλές φορές μοιάζουν σαν να επαναστατούν ή να συζητούν».

Αναφερόμενος στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως τον βλέπει ως «φίλο», όμως δεν περιμένει πολλά από την πολιτική του.

Στην παρατήρηση του Γάλλου δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα τον τελευταίο καιρό από οικονομικής άποψης, ο Βαρουφάκης απαντά: «Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτό το ψέμα. Και το 2013- 2014, έκαναν λόγο για έξοδο από την κρίση».

«Στην Ευρώπη, οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι δυστυχούν», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μοσκοβισι Βαρουφάκης Liberation
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ