Το καυστικό σκίτσο του Καρλ Λάγκερφελντ με τη Μέρκελ και τον Χίτλερ [εικόνες] - iefimerida.gr

Το καυστικό σκίτσο του Καρλ Λάγκερφελντ με τη Μέρκελ και τον Χίτλερ [εικόνες]

lagkerfelnt
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πιο δηκτικό σκίτσο του μέχρι τώρα, ο Γερμανός σχεδιαστής μόδας, Καρλ Λάγκερφελντ κουνάει το δάχτυλο στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, επειδή ένα ακροδεξιό κόμμα κέρδισε έδρες στο γερμανικό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά από πενήντα χρόνια.

Ο Λάγκερφελντ κατηγόρησε την Άγγελα Μέρκελ για την απόφασή της να επιτρέψει περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες να εισέλθουν στη χώρα από το 2015, για την άνοδο των ποσοστών υποστήριξης του ευρωσκεπτικιστικού, φιλελεύθερου και συντηρητικού πολιτικού κόμματος, Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative fur Deutschland, AfD) το οποίο κέρδισε σχεδόν το 13% των ψήφων στις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές και αναδείχθηκε τρίτο κόμμα.

Το καυστικό σκίτσο του Καρλ Λάγκερφελντ με τη Μέρκελ και τον Χίτλερ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το σκίτσο, που αναμένεται να δημοσιευθεί το Σάββατο στο ένθετο μηνιαίο περιοδικό της εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», σύμφωνα με δημοσίευμα του WWD εμφανίζεται ο Αδόλφος Χίτλερ να λέει στη Μέρκελ: «Σε ευχαριστώ πολύ που επέτρεψες ακούσια στους απογόνους μου να εκπροσωπηθούν στο Κοινοβούλιο». Η Άνγκελα Μέρκελ σε κατάσταση αλλοφροσύνης ρωτά: «Τι έχω κάνει»;

Το καυστικό σκίτσο του Καρλ Λάγκερφελντ με τη Μέρκελ και τον Χίτλερ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στο μηνιαίο περιοδικό από τότε που άρχισε να κυκλοφορεί, τον Φεβρουάριο του 2013 δημοσιεύονται γελοιογραφίες του Λάγκερφελεντ. Αν και δεν ψηφίζει συχνά στο στόχαστρό του μπαίνουν πολιτικοί, όπως η Μέρκελ.
«Είμαι εκτός εαυτού» είπε για την άνοδο του δεξιού λαϊκισμού στη Γερμανία. «Ήλπιζα ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ στη ζωή μου» πρόσθεσε ο Καρλ Λάγκερφελεντ, ο οποίος μεγάλωσε στη Γερμανία υπό την κυριαρχία του ναζιστικού κόμματος του Χίτλερ. «Ντρέπομαι για τη Γερμανία» πρόσθεσε.

Το 2015 ο Γερμανός μόδιστρος είχε σχολιάσει την ελληνική κρίση χρέους με ένα σκίτσο, εμπνευσμένο από τον μύθο των Δαναΐδων με λεζάντα «Ο πίθος των Δαναΐδων: Μια ελληνική εφεύρεση».

Το καυστικό σκίτσο του Καρλ Λάγκερφελντ με τη Μέρκελ και τον Χίτλερ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σε αυτό απεικονίζονται η Άγγελα Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ με βλοσυρά βλέμματα να ρίχνουν χρήματα σε ένα πιθάρι που είναι γεμάτο από χρυσά νομίσματα.
Οι κόρες του Δαναού, οι Δαναΐδες, σύμφωνα με τον μύθο καταδικάστηκαν μετά τον θάνατό τους και την κάθοδό τους στον Άδη να μεταφέρουν και να ρίχνουν αιώνια νερό σε ένα διάτρητο πιθάρι («τετρημένον πίθον») για να τιμωρηθούν για τη δολοφονία των συζύγων τους την πρώτη νύχτα του γάμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ