Εχεις κι εσύ έλλειψη βιταμίνης D; Σε αυτές τις 5 τροφές θα βρεις όση χρειάζεσαι [βίντεο] - iefimerida.gr

Εχεις κι εσύ έλλειψη βιταμίνης D; Σε αυτές τις 5 τροφές θα βρεις όση χρειάζεσαι [βίντεο]

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρόλο που ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα, οι μισοί Ελληνες κάθε ηλικίας έχουν έλλειψη βιταμίνης D. Μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν έλλειψη αυτής της βιταμίνης.

Tο σώμα είναι φτιαγμένο για να παίρνει βιταμίνη D είτε μέσω του δέρματος (την παράγει με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία) είτε μέσω της διατροφής.

Οι επιστήμονες αποδίδουν τα υψηλά ποσοστά έλλειψης βιταμίνης D στην ανεπαρκή ή μη σωστή έκθεση στον ήλιο και στη χρήση αντηλιακών.

Αναφέρουν, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 10 μπλοκάρει σε ποσοστό 90% το επίπεδο της βιταμίνης D.

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση του ασβεστίου και του φωσφόρου στο σώμα. Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της σωστής δομής των οστών και κάνει καλό στα δόντια.

Δείτε τις 5 τροφές που περιέχουν βιταμίνη D στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιταμίνη D Ήλιος τροφές δέρμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ