Γκουρού της γυμναστικής κάνει... φέτες την Τζέιν Φόντα για την έντονη άσκηση που διαφήμιζε [εικόνες] - iefimerida.gr

Γκουρού της γυμναστικής κάνει... φέτες την Τζέιν Φόντα για την έντονη άσκηση που διαφήμιζε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εμφανίσεις τους με αθλητικό πράσινο κορμάκι Lycra μπορεί να ήταν η τελευταία λέξη στην γυμναστική κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘80. Αλλά η γκουρού των ασκήσεων Νταϊάνα Μόραν επέκρινε την αντίπαλό της Τζέιν Φόντα για τις ασκήσεις της – υποδεικνύοντας πως η ηθοποιός έπρεπε να «φτιάξει» τους γοφούς της από την έντονη άσκηση που διαφήμιζε.

Η 78χρονη, γνωστή ως «Πράσινη Θεά» την περίοδο της ακμής της, δήλωσε πως η μέτρια άσκηση ήταν ένας καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί ένας υγιεινός τρόπος ζωής. «Είμαι κάποια που σκέφτεται περισσότερο τα πιο φυσικά πράγματα» είπε στο φεστιβάλ Λογοτεχνίας Cheltenham. «Έκανα μέτρια άσκηση. Η Τζέιν Φόντα έκανε όλα τα άλλα πράγματα, γι’αυτό και έπρεπε να φτιάξει τους γοφούς της».

Η Μόραν ήταν παρουσιάστρια ενός προγράμματος γυμναστικής στο BBC την δεκαετία του ‘80. Εκείνη την περίοδο, η Τζέιν Φόντα, 79 ετών τώρα, είχε κυκλοφορήσει διάφορα βίντεο με έντονες ασκήσεις γυμναστικής που ενθάρρυναν τους θεατές να «νιώσουν το κάψιμο».


Η ηθοποιός, νικήτρια δύο βραβείων Όσκαρ, υποβλήθηκε σε πλήρη αντικατάσταση του ισχίου το 2005, λίγους μόνο μήνες μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκε στο γόνατο της.


Σε μια ομιλία για το πώς θα αψηφίσουν το γήρας, η Μόραν είπε ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να παραμείνουν ενεργοί με γρήγορους περιπάτους, κηπουρική και οικιακές εργασίες. Όπως δήλωσε: «Οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να είμαστε ενεργοί για 20 λεπτά κάθε μέρα, αυτό δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί και δεν χρειάζεται να τρέχει κανείς για να το καταφέρει. Μπορεί να είναι μια γρήγορη βόλτα, που αποτελεί μαι εξαιρετική άσκηση για όλο το σώμα και βοηθά την καρδιά. Φτιάχνει γερά οστά και δυνατούς μύες. Αλλά αν δεν θέλετε να περπατάτε, τότε μπορεί να σας αρέσει η κηπουρική. Το κάνω κι εγώ, είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία τρελαίνομαι. Σκύβετε και τεντώνεστε και κάνετε φυσικές ασκήσεις όλη την ώρα».

Η Μόραν, που εξακολουθεί να φορά το πράσινο lycra κορμάκι γυμναστικής, αποδίδει την νεανική της εμφάνιση σε μια δίαιτα γεμάτη ψάρια και λαχανικά. Όπως δήλωσε: «Τρώω περισσότερα ψάρια από ότι κρέας, φρούτα και λαχανικά και προφανώς παίρνω πολύ φρέσκο αέρα. Δεν κάνω κάτι διαφορετικό από ότι έκανα όλα αυτά τα χρόνια».

Η Μόραν επέζησε από καρκίνο του μαστού στα 40 της, έχοντας περάσει από μια διπλή μαστεκτομή το 1987 στο απόγειο της καριέρας της. Στη συνέχεια διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος, εξαιτίας της εμμονής της στην ηλιοθεραπεία.

Να σημειωθεί ότι η Τζέιν Φόντα δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις δηλώσεις της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ