4 στους 10 Αμερικανούς θεωρούνται παχύσαρκοι - iefimerida.gr

4 στους 10 Αμερικανούς θεωρούνται παχύσαρκοι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποσοστό παχυσαρκίας στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται και έφτασε σε νέο ρεκόρ, με το 39,6% των ενηλίκων να θεωρούνται παχύσαρκοι, αναφέρει κυβερνητική έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Οι ειδικοί ανησυχούν για την παχυσαρκία καθώς συνδέεται με πιθανόν θανατηφόρες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, κάποιοι τύποι καρκίνου και καρδιακά προβλήματα.

Το ποσοστό παχυσαρκίας μεταξύ των ενηλίκων στις ΗΠΑ αυξάνεται συνεχώς μετά το 1999, οπότε ήταν στο 30,5%.

4 στους 10 Αμερικανούς θεωρούνται παχύσαρκοι | iefimerida.gr 0

«Από το 1999-2000 ως το 2015-2016 παρατηρείται μια ξεκάθαρη τάση αύξησης της παχυσαρκίας τόσο στους ενήλικες όσο και στους ανήλικους», τονίζεται στην έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας.

Ωστόσο η αλλαγή που παρατηρήθηκε από το 2013-2014 στο 2015-2016 «δεν ήταν σημαντική, ούτε για τους ενήλικες ούτε για τους ανήλικους», διευκρινίζει το Κέντρο αυτό.

4 στους 10 Αμερικανούς θεωρούνται παχύσαρκοι | iefimerida.gr 1

Παχύσαρκος θεωρείται ένας ενήλικας του οποίου ο Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI) είναι 30 ή περισσότερο.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 18,5% των νεαρών Αμερικανών ηλικίας 2 έως 19 ετών είναι παχύσαρκοι. Το 1999 το ποσοστό παχυσαρκίας στην ίδια ηλιακή ομάδα ήταν 13,9%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ