Αμεση διαλεύκανση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου ζητά ο πολιτικός κόσμος - iefimerida.gr

Αμεση διαλεύκανση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου ζητά ο πολιτικός κόσμος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εκφράζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Ο γνωστός ποινικολόγος δολοφονήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο δικηγορικό του γραφείο, στην οδό Ασκληπιού 154, στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών και να ζητήσει την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου», υπογράμμιζε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσέθετε πως επικοινώνησε άμεσα με τον Νίκο Τόσκα.

Μητσοτάκης: Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος ανάφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς γνωστοποίησε ότι λόγω της δολοφονίας αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα παρουσίαση του νέου επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ.

Παυλόπουλος: Στυγερή και άνανδρη δολοφονία

Την άφατη οδύνη του για την απώλειά του Μ.Ζαφειρόπουλου και την απερίφραστη καταδίκη για την στυγερή και άνανδρη δολοφονία του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την οικογένειά του.

Κοντονής: Άνανδρη ενέργεια

«Για άνανδρη ενέργεια σε βάρος του συναδέλφου του και μάλιστα εν ώρα εργασίας», έκανε λόγο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Βούτσης: Επιβεβλημένη η διαλεύκανση της δολοφονίας

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό. Η εγκληματική αυτή ενέργεια που στρέφεται εναντίον ενός επιστήμονα, οικογενειάρχη, ασχολούμενου με τα κοινά, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, είναι απολύτως καταδικαστέα και η διαλεύκανσή της επιβεβλημένη. Τα θερμά συλλυπητήριά μου στη σύζυγο, τα παιδιά, τον αδελφό του και όλους του οικείους, καθώς και στο νομικό κόσμο που έχασε ένα καταξιωμένο μέλος του», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης.

Γεννηματά: Μαφιόζικη επίθεση, εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας

Τον αποτροπιασμό της για την στυγερή και άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφερίπουλου εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά. «Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη» δήλωσε και απηύθυνε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

«Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα» πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά και σημείωσε: «Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η Κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας».

Θεοδωράκης: Η Αθήνα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών

Τη θλίψη και την ανησυχία του εξέφρασε με τη σειρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter. «Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών» πρόσθεσε ο υποψήφιος για την για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Θεοχαρόπουλος: Εγκληματική επίθεση που προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό

Για εγκληματική επίθεση που προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό, κάνει λόγο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζητώντας την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών.

Καμίνης: Η υπομονή των πολιτών με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανομία έχει προ πολλού εξαντληθεί

«Η υπομονή των πολιτών με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανομία έχει προ πολλού εξαντληθεί. Στους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εύχομαι κουράγιο», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ