Politico: Ο Τραμπ σταματά τις πληρωμές στις ασφαλιστικές που συμμετέχουν στο Obamacare - iefimerida.gr

Politico: Ο Τραμπ σταματά τις πληρωμές στις ασφαλιστικές που συμμετέχουν στο Obamacare

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να τερματίσει τη μηνιαία καταβολή των επιχορηγήσεων του αμερικανικού δημοσίου στις ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες καλύπτουν δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικής ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης Obamacare.

Την είδηση μετέδωσε την Πέμπτη το αμερικανικό διαδικτυακό ειδησεογραφικό περιοδικό Politico, επικαλούμενο δύο πηγές ενήμερες για τις προθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα σταματήσει τις πληρωμές, οι οποίες γίνονται απευθείας στις ασφαλιστικές και καλύπτουν ένα μέρος της συμμετοχής τους στις αγορές φαρμάκων από τους Αμερικανούς με χαμηλότερα εισοδήματα που έχουν αποκτήσει κάλυψη με ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, βάσει του λεγόμενου Νόμου για την Προσιτή Περίθαλψη (Affordable Care Act), που είναι γνωστότερος με την ονομασία Obamacare.

Οι πληρωμές αυτές υπολογιζόταν ότι θα ανέλθουν στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ