Reuters:Η ύφεση στην Ελλάδα θα ξεπεράσει ακόμη και αυτήν της Αργεντινής - iefimerida.gr

Reuters:Η ύφεση στην Ελλάδα θα ξεπεράσει ακόμη και αυτήν της Αργεντινής

Reuters:Η ύφεση στην Ελλάδα θα ξεπεράσει ακόμη και αυτήν της Αργεντινής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν πτώχευσε η Αργεντινή το 2002 είχε ύφεση 14,7%.Η Ελλάδα με τα νέα μέτρα λιτότητας θα φθάσει αλλά ενδεχομένως και θα ξεπεράσει το επίπεδο της Αργεντινής.

Αυτά δηλώνει ο οικονομολόγος Uri Dadush,την ίδια ώρα που το πρακτορείο Reuters σε ανάλυση του επισημαίνει ότι η 5η συνεχιζόμενη χρονιά ύφεσης που διανύει η Ελλάδα ίσως είναι ένα από τα χειρότερα ρεκόρ βαθιάς ύφεσης της σύγχρονης ιστορίας.

Η Ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6,8% το 2011, ενώ την ίδια ώρα η ανεργία εκτινάχθηκε στο 20% από 7,7% που ήταν το 2008.

Η προοπτική για τον μέσο Έλληνα είναι φρικτή, αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters. Κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δει να μειώνονται στο μισό οι μισθοί τους, ενώ σύνταξη πριν από τα 65 είναι πια μακρινό όνειρο για εκείνους, που ακόμα εργάζονται. Ζευγάρια με παιδιά αναγκάζονται να ζήσουν με τους γονείς τους για να κάνουν οικονομία. Και σε όλη την Ελλάδα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν καθημερ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ