Κόντρα Τζαβάρα-Ξυδάκη για το «πολιτικό χρώμα» της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου - iefimerida.gr

Κόντρα Τζαβάρα-Ξυδάκη για το «πολιτικό χρώμα» της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή την είδηση της στυγερής δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με τους Κώστα Τζαβάρα (ΝΔ) και Νίκο Ξυδάκη (ΣΥΡΙΖΑ) να ανταλλάσουν πυρά.

Τη δυσάρεστη είδηση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δικηγόρου γνωστοποίησε ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος και ζήτησε ταχεία εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Κώστας Τσαβάρας που εκτίμησε ότι το χέρι των δραστών όπλισε η καθημερινή υποβάθμιση της πολιτικής ζωής και ο υβριστικός λόγος που χρησιμοποιείται στο Κοινοβούλιο. Κατηγόρησε, μάλιστα, ευθέως τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, που είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα τη ΝΔ «κόμμα μεσαζόντων»

«Τo χέρι αυτών των άνανδρων είναι προφανές ότι δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη, αλλά είναι από την καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου, που συνεχώς ξεπέφτει και χάνει σε αξία και αρχές και αυτά τα φαινόμενα πρέπει να στιγματίζονται, να στηλιτεύονται και να οδηγούν σε ενδυνάμωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι σε όσους υπονομεύουν κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού και δημοκρατίας. Η λαϊκή κυριαρχία πραγματικά με τέτοιου είδους πράξεις, άνανδρες, φτωχαίνει και είναι εδώ σε αυτήν την αίθουσα που αντί να δίνουμε το παράδειγμα μιας αντιπαράθεσης με βάση επιχειρήματα, δυστυχώς καθημερινά ακούμε από όλες τις πτέρυγες της βουλής να φτωχαίνει κυριολεκτικά, να συρρικνώνεται ο κοινοβουλευτικός λόγος και να αντικαθίσταται από ύβρεις από καθημερινά επεισόδιά μιας συμπεριφοράς η οποία δεν έχει να κάνει με τις παραδόσεις του κοινοβουλευτισμού που ουσιαστικά σε αυτήν εδώ την αίθουσα και μεγαλύνθηκαν και εδραιώθηκαν για πολλές δεκαετίες» είπε ο κ. Τζαβάρας, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον θάνατο του δικηγόρου.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη.

«Να μην βιαστούμε να της δώσουμε πολιτικό χρώμα. Είναι μια δολοφονία, δεν έχουμε καμία ανακοίνωση επίσημη από τις αρχές, κανένα επίσημο ανακοινωθέν, δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Αν ο δολοφονηθείς ήταν μέλος της ΝΔ, συλλυπούμεθα την ΝΔ, αλλά ως εκεί. Ας περιμένουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ας μην δώσουμε κανένα πολιτικό χρώμα» είπε ο κ. Ξυδάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ