Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Ο Παύλος Κάγιος στο Polis Art Café

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Polis Art Cafe παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Παύλου Θ. Κάγιου «Ο κλήρος της Τρικυμίας».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης και η σκηνοθέτρια Πέννυ Παναγιωτοπούλου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Γεωργία Ζώη, Μαρία Καλλιμάνη και Γιάννης Τσορτέκης. Τραγούδια που διατρέχουν την ιστορία του βιβλίου θα ερμηνεύσουν οι Πένυ Ξενάκη και Μαρία Κανελλοπούλου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Πηγή Περσιάδου. Στο Polis Art Café, στις 7.30 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Νίκος Αδάμ Βουδούρης στο Booktalks στο Π. Φάληρο

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Booktalks παρουσιάζουν τη νουβέλα του Νίκου Αδάμ Βουδούρη με τίτλο «Καϊάφας».

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Ρούλα Γεωργακοπούλου. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Τίτος Λίτινας. Στο βιβλιοπωλείο Booktalks, στις 7.30 το βράδυ (Αγίου Αλεξάνδρου & Αρτέμιδος, Π. Φάληρο).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αφιέρωμα στον «άγνωστο ποιητή» Νίκο Καζαντζάκη στον Ιανό

Η Εταιρεία Συγγραφέων, οι εκδόσεις Καζαντζάκη και ο IANOS παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη με θέμα «Ο "άγνωστος" ποιητής Νίκος Καζαντζάκης. ΑΚΡΙΤΑΣ: ένα άγραφο έπος». Θα μιλήσει ο επιστημονικός σύμβουλος των εκδόσεων Καζαντζάκη Δρ Νίκος Μαθιουδάκης και ο Δήμητρης Καλοκύρης, πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας.

Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

«100 μικρές Ιστορίες» της Θεσσαλονίκης στον Ιανό

Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το πρώτο βιβλίο του Γιάννη Καραμήτσιου, «Θεσσαλονίκη, 100 Μικρές Ιστορίες» . Μέσα από αυτές τις εκατό μικρές ιστορίες, ο αναγνώστης θα γνωρίσει καλύτερα μερικά από τα γεγονότα, τις προσωπικότητες, τα μνημεία και τις τοποθεσίες της Θεσσαλονίκης Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Κώστας Γιαννακίδης και Στέφανος Τσιτσόπουλος. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

«Σημειώσεις ενός ταξιδιού το 1923» στον Ιανό

Οι εκδόσεις Ερμής και ο IANOS παρουσιάζουν το ταξιδιωτικό χρονικό της Ιουλίας Δραγούμη (1858-1937), «Σημειώσεις ενός ταξιδιού το 1923». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Νίκη Μαρωνίτη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, ο μουσικολόγος Μάρκος Δραγούμης, ο Στέφανος και η Έρα Ζάννου, 4η γενιά της οικογένειας της συγγραφέως. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα).

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Οι εκδόσεις Μελάνι παρουσιάζουν το «Ημερολόγιο μιας επιστροφής» του Τηλέμαχου Χυτήρη . Με τον ποιητή θα συνομιλήσει η συγγραφέας Καρολίνα Μέρμηγκα. Στον Ευριπίδη στην Κηφισιά, στις 7 το βράδυ (Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Η Κάτια Δημοπούλου στον Ευριπίδη στο Χαλάνδρι

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ευριπίδης στη Στοά παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Κάτιας Δημοπούλου «Βουτιά». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Βίλμα Παπασάββα, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, ο Σέργιος Γκάγκας, συγγραφέας, και Σο τράτος Μυρογιάννης, διευθυντής έκδοσης του περιοδικού «The Crimes and Letters Magazine». Στον Ευριπίδη στη Στοά, στις 7 το βράδυ (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η Πηνελόπη Κουρτζή στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και το Public παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Πηνελόπης Κουρτζή «Δεκατρία Μπαλώματα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η επικοινωνιολόγος Κατερίνα Γκαγκάκη, ο δημοσιογράφος και εντεταλμένος σύμβουλος του ομίλου Αντέννα Στρατής Λιαρέλλης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτα Γιώργος Πέτρου και ο καθηγητής Φαρμακευτικής Γρηγόρης Σιβολαπένκο. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Ελένη Σταμίδου, ερμηνεύτρια και συνθέτρια. Στο Public στο Σύνταγμα, Αίθουσα Εκδηλώσεων, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης στον Ιανό

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, «Ντεπό. 27 διηγήματα». O συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον σκηνοθέτη Σωτήρη Χατζάκη και με τη δημοσιογράφο Τίνα Μανδηλαρά. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης στιν Ευριπίδη στο Χαλάνδρι

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο Ευριπίδης στη Στοά παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων του Γιώργου Σκαμπαρδώνη με τίτλο «Ντεπό». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Κώστας Γιαννακίδης και Στέφανος Τσιτσόπουλος. Στον Ευριπίδη στη Στοά, στις 7 το βράδυ (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Λογοτεχνικός Περίπατος στην Αθήνα με τη Ρέα Γαλανάκη

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture διοργανώνουν λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας που συνδέονται είτε με τη ζωή της ίδιας στην Αθήνα είτε και με τα πρόσωπα των βιβλίων της. Στο τέλος της διαδρομής θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την ίδια τη συγγραφέα και να συζητήσουν μαζί της για τη ζωή και το έργο της. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς. Στο Public στο Σύνταγμα, στις 10.30 το πρωί (Κ. Σερβίας 1. Σύνταγμα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ