Χαμός στον Παναθηναϊκό για τα χρέη -Τι λέει η ΠΑΕ, τι απαντά ο Γιαννακόπουλος - iefimerida.gr

Χαμός στον Παναθηναϊκό για τα χρέη -Τι λέει η ΠΑΕ, τι απαντά ο Γιαννακόπουλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καζάνι που βράζει θυμίζει ξανά ο Παναθηναϊκός. Αυτή τη φορά για το ακριβές ύψος των χρεών της ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σταμάτης Γαρρής, θέλησε να απαντήσει σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πράσινη» που ανέφερε ότι το σύνολο των χρεών της ΠΑΕ ανέρχεται συνολικά στα 54 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο κ. Γαρρής έκανε λόγο για χρέη 34,7 εκατ. ευρώ, κάτι που λίγο αργότερα προκάλεσε την αντίδραση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που με ανάρτησή του στο Instagram αμφισβήτησε με έντονο τρόπο τα στοιχεία που ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ.

«Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα για να είμαστε συγκεκριμένοι, γιατί είναι λογικό και κατανοητό αυτή την περίοδο ο κόσμος να μπερδεύει κάποια πράγματα και νούμερα και να μην μπορεί να βρει την αλήθεια. Οι δεδουλευμένες υποχρεώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δηλαδή αυτό που λέμε χρέος, στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 ήταν 34,7 εκατ. ευρώ», είπε αρχικά ο κ. Γαρρής.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ένα ποσό που επίσης έχει γραφτεί για το ομολογιακό δάνειο. Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ομολογιακό δάνειο. Μιλάμε για μια άλλη πρακτική που δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε στα χρέη. Δεν υπάρχει δάνειο και δεν έχει να κάνει με αυτή τη λογική. Υπάρχει ένα νούμερο για το Κορωπί, έχουν γραφτεί ποσά για 7 εκατ. ευρώ. Αυτά είναι τα λεφτά που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός. Για το Κορωπί ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει 7 εκατ. ευρώ και είναι μια υποχρέωση την οποία έχει αναλάβει προσωπικά ο ίδιος και θα συνεχίσει να το κάνει. Αυτά τα λεφτά έχουν δοθεί. Η φορολογία υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια, από την περίοδο δηλαδή που ανέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος με την Παναθηναϊκή Συμμαχία. Πριν τον Γιάννη Αλαφούζο το χρέος ήταν 35,2 εκατ. ευρώ. Για να ξέρουμε τι λέμε, αν έμενε ίδιος ο φορολογικός συντελεστής όπως τότε, το 2012, τότε το σημερινό χρέος, αυτό το 34,7 θα ήταν μειωμένο κατά 20 εκατ. ευρώ. Τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ θα τα πάρει ο επενδυτής από εκεί που πρέπει να τα πάρει. Όταν θα βγουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα, ο κόσμος θα καταλάβει τις ανακρίβειες που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα. Έχουν γραφτεί πολλά νούμερα και νομίζω ότι ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει».

Αντίδραση Γιαννακόπουλου

Αυτά ακριβώς τα λεγόμενα του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος πόσταρε ένα κολάζ στο Instagram με τους Αλαφούζο, Κωνσταντίνου και Γαρρή και έγραψε στη λεζάντα: «Το να κοροϊδεύετε τον κόσμο είναι δικαίωμά σας, το να με βγάζετε ψεύτη δεν το επιτρέπω... ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΝΙΑΓΑΡΑΣ.. όλα έχουν όρια»​...

Λίγο αργότερα, δε, απαντώντας σε ανάρτηση φίλου του Παναθηναϊκού, ο κ. Γιαννακόπουλος έγραψε ότι «την 1η Σεπτέμβρη τα χρέη ήταν 47 εκατ. ευρώ, φετινές υποχρεώσεις 17 εκατ. ευρώ που δεν έχουν σκοπό να πληρώσουν, πάμε στα 64 εκατ. ευρώ και 30 μελλοντικά συμβόλαια. Εάν δεν τα πουν οι ίδιοι, τη Δευτέρα όλα στη φόρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ