ΕΛΠΕ: Τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ το τίμημα για ΔΕΣΦΑ -Οσο ήταν η προηγούμενη προσφορά - iefimerida.gr

ΕΛΠΕ: Τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ το τίμημα για ΔΕΣΦΑ -Οσο ήταν η προηγούμενη προσφορά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η διαδικασία πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ μπαίνει στην τελική ευθεία τα ΕΛΠΕ, μέτοχος του 35% του Διαχειριστή, διαμηνύουν ότι το τίμημα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ όσο και η προσφορά των 400 εκατ. ευρώ που δεν προχώρησε.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Ανδρέας Σιάμισιης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι τα ΕΛΠΕ αναζητούν τίμημα για τον ΔΕΣΦΑ, τουλάχιστον αντίστοιχο της προηγούμενης προσφοράς των 400 εκατ. ευρώ.

«Πρέπει να εκτιμήσουμε τις κυρίαρχες τάσεις στην αγορά σήμερα και θα περιμέναμε να πετύχουμε τίμημα αντίστοιχο της προηγούμενης συμφωνίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιάμισιης.

Εχουμε αποφασίσει και εμπλακεί στην διαδικασία πώλησης του 35% και θα περιμένουμε να δούμε τις προσφορές. Η απόφαση πώλησης δεν είναι οριστική και θα εξαρτηθεί από το τελικό τίμημα, υπογραμμίζει.

Οσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα πώλησης και τη μνημονιακή δέσμευση για ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ ως τα τέλη του έτους, σημείωσε ότι «το χρονοδιάγραμμα είναι σφιχτό αλλά σχεδιάζουμε να επισπεύσουμε τις κινήσεις και να λάβουμε δεσμευτικές προσφορές τον Δεκέμβριο».

Σημειώνεται ότι η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση που πρέπει να υλοποιηθεί πριν το τέλος του 2017. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να πουλήσει ποσοστό 31% και τα ΕΛΠΕ ποσοστό 35%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΠΕ ΔΕΣΦΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ