Τελεσίγραφο Ραχόι στην Καταλονία: Εχετε 5 ημέρες για να ξεκαθαρίσετε αν κηρύξατε ανεξαρτησία - iefimerida.gr

Τελεσίγραφο Ραχόι στην Καταλονία: Εχετε 5 ημέρες για να ξεκαθαρίσετε αν κηρύξατε ανεξαρτησία

Διορία 5 ημερών έδωσε ο Ραχόι στην Καταλονία (Φωτογραφία: AP/ Paul White)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διορία πέντε ημερών έδωσε ο Μαριάνο Ραχόι στον ηγέτη της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόντ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν η περιφέρεια αυτή κήρυξε την ανεξαρτησία της.

Η ομιλία Πουτζδεμόντ στο καταλανικό κοινοβούλιο την Τρίτη περισσότερο θόλωσε τα νερά παρά ξεκαθάρισε το τι πρόκειται να κάνει η περιφέρεια μετά το δημοψήφισμα, καθώς μεν κήρυξε την ανεξαρτησία αλλά «πάγωσε» την ανεξαρτητοποίηση αυτόματα, ζητώντας να γίνει διάλογος.

Μιλώντας στo ισπανικό κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός της χώρας έθεσε τελεσίγραφο στην Καταλονία. Τους έδωσε προθεσμία πέντε ημερών, η οποία εκπνέει στις 10:00 τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, προκειμένου να διευκρινίσουν αν κήρυξαν την ανεξαρτησία τους και σε περίπτωση που η απάντησή τους είναι καταφατική, τότε τους δίνουν διορία άλλες τρεις ημέρες για να «επανορθώσουν».

Σε περίπτωση που ο Πουτζδεμόντ επιμείνει ότι κήρυξε την ανεξαρτησία της Καταλονίας, τότε η ισπανική κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει το άρθρο 155 του Συντάγματος, κάτι που θα της επιτρέψει να αναστείλει την πολιτική αυτονομία της περιφέρειας και να αναλάβει απευθείας τη διακυβέρνησή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαριάνο Ραχόι ανεξαρτησία Καταλονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ