Θέση στην κόντρα ΕΚΤ- Ταγιάνι για τα «κόκκινα δάνεια» παίρνει ο Ντομπρόβσκις - iefimerida.gr

Θέση στην κόντρα ΕΚΤ- Ταγιάνι για τα «κόκκινα δάνεια» παίρνει ο Ντομπρόβσκις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη βεβαιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός των τραπεζών (SSM) θα λάβει υπόψη του το αποτέλεσμα της εν εξελίξει δημόσιας διαβούλευσης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ότι θα παραμείνει εντός των νομικών αρμοδιοτήτων του, εξέφρασε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στην οποία ο επικεφαλής του ΕΚ θέτει υπό αμφισβήτηση τον τρόπο με τον οποίο η ΕΚΤ καθορίζει τις νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών και ζητά να διασφαλιστεί ότι «τα δικαιώματα του Κοινοβουλίου ως συννομοθέτη γίνονται απολύτως σεβαστά», ο κ. Ντομπρόβσκις απάντησε:

«Υπάρχει διαφορά μεταξύ του νομοθέτη και του επόπτη. Η νομοθεσία αφορά όλες τις τράπεζες και έχει να κάνει με τον πρώτο πυλώνα της τραπεζικής ένωσης και η εποπτεία με τον δεύτερο πυλώνα. Πρέπει να υπάρχει διάκριση μεταξύ αυτών των δύο ρόλων».

O κ. Nτομπρόβσκις υπενθύμισε ότι αυτήν τη στιγμή η ΕΚΤ διενεργεί δημόσια διαβούλευση σχετικά με τους προληπτικούς μηχανισμούς «backstops» για νέα δάνεια που είναι μη εξυπηρετούμενα, για να συμπληρώσει: «Είμαστε βέβαιοι ότι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) θα λάβει υπόψη του τα αποτελέσματα αυτής της διαβούλευσης και ότι βεβαίως θα παραμείνει εντός των νομοθετικών αρμοδιοτήτων του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ντομπροβσκις κόκκινα δάνεια Ταγιάνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ