Συμφωνία για συνεργασία και ενδυνάμωση σχέσεων στο τετ α τετ Μητσοτάκη με τον Σέρβο πρέσβη - iefimerida.gr

Συμφωνία για συνεργασία και ενδυνάμωση σχέσεων στο τετ α τετ Μητσοτάκη με τον Σέρβο πρέσβη

Εγινε επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στα Βαλκάνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πορεία των παραδοσιακά στενών ελληνοσερβικών σχέσεων συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα, Ντούσαν Σπασόζεβιτς.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε η αμοιβαία βούληση για την περαιτέρω ενδυνάμωση και αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο Σέρβος πρέσβης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε προς αυτήν την κατεύθυνση η προ περίπου ενός έτους επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βελιγράδι.

Συμφωνία για συνεργασία και ενδυνάμωση σχέσεων στο τετ α τετ Μητσοτάκη με τον Σέρβο πρέσβη | iefimerida.gr 0

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε την προσήλωσή του στην προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας.

Επίσης, τονίστηκε η βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο κομμάτων, μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, του οποίου ηγείται ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Βούσιτς, ενώ έγινε επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ