Σφουγγαράκι κουζίνας: Πώς θα απολυμάνετε το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού σε 1 λεπτό [βίντεο] - iefimerida.gr

Σφουγγαράκι κουζίνας: Πώς θα απολυμάνετε το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού σε 1 λεπτό [βίντεο]

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα σφουγγάρια που χρησιμοποιείτε για να πλένετε τα πιάτα γεμίζουν συνήθως με μικρόβια πολύ εύκολα και γι' αυτό καλό είναι να τα απολυμαίνετε τακτικά. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος απολύμανσης;

Το σφουγγαράκι της κουζίνας φιλοξενεί αμέτρητα μικρόβια, μερικά από τα οποία είναι στενοί συγγενείς των βακτηρίων που προκαλούν πνευμονία και μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Οι επιστήμονες συνιστούν την αλλαγή του κάθε εβδομάδα, επειδή ακόμη κι αν προσπαθήσει κανείς να τα αποστειρώσει τα σφουγγαράκια, π.χ. με βράσιμο, τα μικρόβια δεν θα εξαλειφθούν.

«Οι άνθρωποι απλώς ξεπλένουν τα σφουγγάρια τους, αλλά κανονικά θα έπρεπε να τα αποστειρώνουν. Κι αυτό είναι κάτι που δεν κάνουν», σημειώνει ο ο δρ Phlip Tierno, κλινικός καθηγητής στο Τμήμα Μικροβιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Langone στη Νέα Υόρκη.

Δείτε το βίντεο που σας δείχνει πως να απολυμάνετε το σφουγγάρι της κουζίνας σε ένα λεπτό στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σφουγγάρι κουζίνας απολύμανση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ