Βιάζεται ο Μακρόν: Το ντιμπέιτ για το μέλλον της Ε.Ε. πρέπει να ξεκινήσει τώρα - iefimerida.gr

Βιάζεται ο Μακρόν: Το ντιμπέιτ για το μέλλον της Ε.Ε. πρέπει να ξεκινήσει τώρα

O Εμανουέλ Μακρόν με την Ανγκελα Μέρκελ / Φωτογραφία: (Boris Roessler/dpa via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμμένει στη θέση ότι οι μεταρρυθμίσεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.) πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Την Τρίτη, ο κ. Μακρόν δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν «ένα χρόνο» να παρουσιάσουν το όραμά τους για το μέλλον της Ε.Ε., λόγω των ευρωεκλογών του 2019.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε: «Νομίζω ότι χρειάζεται να ξεκινήσουμε το ντιμπέιτ, έχουμε ένα χρόνο για να αποσαφηνίσουμε και να σχεδιάσουμε κοινό οδικό χάρτη».

Βιάζεται ο Μακρόν: Το ντιμπέιτ για το μέλλον της Ε.Ε. πρέπει να ξεκινήσει τώρα  | iefimerida.gr 0

Τόνισε, επίσης, ότι θέλει να επισκέπτεται τη Γερμανία πιο συχνά για να ανοίξει το ευρωπαϊκό ντιμπέιτ, ενώ παράλληλα προσκάλεσε την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ να επισκεφτεί τη Γαλλία. «Αλλά και όλους τους υπόλοιπους ηγέτες που είναι πρόθυμοι» είπε χαρακτηριστικά.

Την Τετάρτη, ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να επισκεφτεί την έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης στο πλευρό της Ανγκελα Μέρκελ.

«Εαν είμαστε έτοιμοι για κοινές πολιτικές ασφαλείας, ψηφιακών υποδομών, ενέργειας, μετανάστευσης και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, τότε ποιος μπορεί να μου εξηγήσει γιατί δεν μπορούμε να έχουμε κοινό προϋπολογισμό Ευρωζώνης;» διερωτήθηκε ο Γάλλος πρόεδρος, επαναφέροντας στο προσκήνιο μια πάγια θέση του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ μακρον ΕΕ ευρώπη Φρανκφούρτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ