Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Ρούμπιν Καζάν στο παγωμένο «Λουζνίσκι» [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Ρούμπιν Καζάν στο παγωμένο «Λουζνίσκι» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το παγωμένο «Λουζνίσκι» χάρη στο γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 71ο λεπτό και απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Europa League ενόψει της ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη» στις 23 Φεβρουαρίου. Ο Ρόι Κάρολ απέκρουσε το πέναλτι του Νάτσκο στο 76' και κράτησε την πολύτιμη νίκη για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά της αναμέτρησης, επέβαλε τον ρυθμό του και δημιούργησε απειλητικές φάσεις μπροστά από την εστία της Ρούμπιν Καζάν, ενώ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τους Ρώσους. Στο 16' ο Μιραλάς συνεργάστηκε με τον Μακούν, ο Βέλγος έβγαλε την σέντρα, όμως ο Τζιμπούρ δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χολέμπας σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αρλάουσκις. Στο 21ο λεπτό ο Μέλμπεργκ τραυματίστηκε σε σύγκρουσή του με τον Μέγερι και στο 33' αντικαταστήθηκε από τον Παπάζογλου. Στο 40' ο Αρλάουσκις, έστω και με δυσκολία κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα μπροστά από τον Μανιάτη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ρούμπιν έγινε απειλητική για πρώτη φορά στον αγώνα, με τον Βαλντές να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Μέγιερι να αποκρούει εντυπωσιακά στο 48'. Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα κύλησαν χωρίς σημαντικές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες μέχρι το 70ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ορμπάιθ, ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Φουστέρ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μιραλάς ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό με σουτ μέσα από την περιοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν την επίτευξη του γκολ, καθώς στο 72' ο Μέγερι ανέτρεψε τον Καραντενίζ και ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε πέναλτι και απέβαλε τον Ούγγρο τερματοφύλακα. Ο Κάρολ, ο οποίος αντικατέστησε τον Φουστέρ, στο ντεμπούτο του με την φανέλα των «ερυθρόλευκων», έπιασε το πέναλτι του Νάτσκο στο 76' και κράτησε το πολύτιμο 1-0 για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Στα εναπομείναντα λεπτά η Ρούμπιν προσπάθησε να πιέσει, εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό της πλεονέκτημα, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά και έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε με το «διπλό» από την παγωμένη Ρωσία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρούμπιν Καζάν (Κούμπαν Μπερντίγεφ): Αρλάουσκις, Κούζμιν, Νάβας, Ριαζάντσεφ(83' Κασάεφ), Νεμόφ, Βαλντές(81' Μάρτινς), Ντιαντίουν(46' Ανσάλντι), Μποκέτι, Καραντενίζ, Νάτσκο, Σαρόνοφ.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ(33' Παπάζολγου), Μαρκάνο, Χολέμπας, Μακούν, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Φουστέρ (74' Κάρολ), Μιραλάς, Τζιμπούρ(81' Μοντέστο).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ