Κορυφώνεται η αγωνία -Μια ώρα θα καθυστερήσει η ομιλία του ηγέτη της Καταλονίας - iefimerida.gr

Κορυφώνεται η αγωνία -Μια ώρα θα καθυστερήσει η ομιλία του ηγέτη της Καταλονίας

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κορυφώνεται η αγωνία στην Καταλονία αλλά και την υπόλοιπη Ισπανία, καθώς η ομιλία του ηγέτη της περιοχής Κάρλες Πουτζντεμόν θα καθυστερήσει περίπου μια ώρα.

Η ομιλία του ηγέτη της Καταλονίας ήταν προγραμματισμένη για τις 19:00 ώρα Ελλάδος και, σύμφωνα με τον Guardian θα καθυστερήσει λόγω σύσκεψης του Πουτζντεμόν με μέλη του τοπικού κοινοβουλίου. Νωρίτερα, διακινήθηκαν πληροφορίες ότι ο Πουτζντεμόν επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα διέψευσε κατηγορηματικά τις εν λόγω πληροφορίες.

Εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι γίνονται κάποιες συζητήσεις, αναφέροντας: «Γίνεται μία προσπάθεια μεσολάβησης, μόνο αυτό μπορούμε να πούμε για την ώρα». Ομως, σύμφωνα με το AFP, η ισπανική κυβέρνηση απέρριψε ξανά το ενδεχόμενο μεσολάβησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καταλονία ηγέτης ανεξαρτησία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ