Εκκληση Τουσκ στον ηγέτη της Καταλονίας -«Μην ανακοινώσεις την ανεξαρτησία της περιοχής» - iefimerida.gr

Εκκληση Τουσκ στον ηγέτη της Καταλονίας -«Μην ανακοινώσεις την ανεξαρτησία της περιοχής»

Ο Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε από τον ηγέτη της Καταλονίας να μην ανακηρύξει ανεξάρτητη την περιοχή Φωτογραφία: (AP Photo/Efrem Lukatsky)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκκληση στον ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν απηύθυνε την Τρίτη ο Ντόναλντ Τουσκ, ζητώντας του να μην προχωρήσει σε ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της περιοχής από την Ισπανία.

«Απευθύνω έκκληση στον Κάρλες Πουτζδεμόν να μην ανακοινώσει μια απόφαση που θα κάνει το διάλογο αδύνατο. Σας ζητώ να σεβαστείτε τη συνταγματική τάξη. Ας ψάχνουμε πάντα να βρούμε τι μας ενώνει. Ας είμαστε ενωμένοι στη διαφορετικότητά μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μάλιστα, ο κ. Τουσκ, μιλώντας από τις Βρυξέλλες, τόνισε ότι προχωρά σε αυτή την έκκληση «κατανοώντας και νοιώθοντας τα επιχειρήματα και τα συναισθήματα και των δύο πλευρών».

Την Κυριακή, ο ηγέτης της Καταλονίας τόνισε ότι «η νομοθεσία προβλέπει την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας εφόσον τα αποτελέσματα κατέδειξαν την επικράτηση του “ναι”».

Ο Πουτζδεμόν αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία το απόγευμα της Τρίτης -χωρίς, όμως, να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο αυτής.

Νωρίτερα την Τρίτη, το πρακτορείο Bloomberg μετέδιδε ότι η ισπανική κυβέρνηση είναι έτοιμη ακόμη και να συλλάβει τον ηγέτη της Καταλονίας, εάν αυτός ανακοινώσει την ανεξαρτησία της περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουσκ Καταλονία ανεξαρτησία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ