Washington Post: Ο Τραμπ μοιάζει με χύτρα ταχύτητας έτοιμη να εκραγεί - iefimerida.gr

Washington Post: Ο Τραμπ μοιάζει με χύτρα ταχύτητας έτοιμη να εκραγεί

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ζοφερή εικόνα του ολοένα και ευμετάβλητου Ντόναλντ Τραμπ, που τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των ΜΜΕ, περιγράφουν στενοί του συνεργάτες και άνθρωποι του Λευκού Οίκου.

Οι πρόσφατες αντιπαλότητες του Τραμπ, οι επιθέσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πόλεμος των λέξεων έφεραν τον πρόεδρο ενάντια στους επικριτές του – κάποιοι εκ των οποίων προέρχονται από το ίδιο του το κόμμα. Και οι διαφωνίες γίνονται όλο και πιο έντονες – μια αντανάκλαση ενός ασταθούς και απομονωμένου Τραμπ, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Washington Post, επικαλούμενο πηγές από το Λευκό Οίκο.

Ένα πρόσωπο κοντά στον Τραμπ παρομοίασε τον πρόεδρο με μια «χύτρα ταχύτητος», σύμφωνα με την εφημερίδα, κάποιος που θα μπορούσε να «εκραγεί» αν δεν του «ανοίξουν λίγο την βαλβίδα για να βγει ο ατμός».

«Νομίζω πως είναι σε μία κατάσταση σαν χύτρα ταχύτητας» δήλωσε ο άνθρωπος στην εφημερίδα.

Το δημοσίευμα έρχεται σε μια άλλη δύσκολη στιγμή για την ακόμα εκκολαπτόμενη προεδρία του Τραμπ. Πάνω από εννέα μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Τραμπ δεν έχει πετύχει ακόμη της εφαρμογή της φιλόδοξης ατζέντας που διατυμπάνιζε κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Οι επαναλαμβανόμενες αποτυχίες για την κατάργηση του Obamacare υπήρξαν μια συνεχής πηγή άγχους για τον Τραμπ και η ατζέντα του για την μετανάστευση έχει υποστεί πολλές ακυρώσεις από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ, μαζί με το Κογκρέσο που αποτελείται από Ρεπουμπλικάνους στην πλειοψηφία του, έχει στρέψει τώρα την προσοχή του στη φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά η συμπεριφορά του Αμερικανού Προέδρου τις τελευταίες ημέρες μπορεί να αποβεί μοιραία για τις τελευταίες του προσπάθειες, εν μέρει λόγω της τελευταίας μάχης του Τραμπ με τον κορυφαίο ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Μπομπ Κόρκερ, ο οποίος δήλωσε το Σαββατοκύριακο πως ανησυχεί σχετικά με την ικανότητα του Τραμπ να ηγείται αλλά και την πρόθεση του αμερικανού Προέδρου να μην σκέφτεται προτού μιλήσει για διεθνή θέματα και θέματα εθνικής ασφάλειας.

Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Κόρκερ δήλωσε πως η ρητορική του Τραμπ θα μπορούσε να βάλει τις ΗΠΑ στο δρόμο για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ σε κριτική του για την συμπεριφορά του Προέδρου, ο Κόρκερ παρομοίασε τον Λευκό Οίκο με «Κέντρο φροντίδας ενηλίκων».

Φυσικά ο Τραμπ απάντησε στον Κόρκερ με τον ίδιο τρόπο που κάνει με όλους όσους τον εναντιώνονται. Με επίθεση μέσω Twitter.

Η Washington Post ανέφερε τη Δευτέρα πως κάποιοι από τους στενούς συνεργάτες του Τραμπ δήλωσαν πως η αγωνία του προέδρου προέρχεται από κάποιες παρατεινόμενες ανοιχτές πληγές: κενά που τον έχουν αφήσει εκτεθειμένο με ελάχιστους ανθρώπους δίπλα του να προσπαθούν να απαλύνουν την απογοήτευσή του.

Ο έμπιστος συνεργάτης και επικεφαλής του Οβάλ Γραφείου, Κιθ Σκίλερ, πρόσφατα εγκατέλειψε τη θέση του και ο Τραμπ έχει μείνει με ελάχιστους ανθρώπους με τους οποίους μπορεί πλέον να εκτονωθεί, ανέφερε το δημοσίευμα της Washington Post.

Ο Τραμπ έχει βρεθεί φυσικά ξανά στην ίδια θέση.

Λιγότερο από ένα μήνα προτού κερδίσει τις εκλογές μετά τη συντριπτική του νίκη επί της Χίλαρι Κλίντον, οι New York Times έγραψαν για έναν «όλο και πιο οξύθυμο και μοναχικό Ντόναλντ Τραμπ».

Και το CNN είχε παρόμοια άποψη στα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους, λίγες μόλις εβδομάδες αφότου ο Τραμπ απέλυσε τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, πριν από το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό.

Οι εν εξελίξει διαφωνίες του – καλύπτοντας τα πάντα από την δυσαρέσκειά του από ανθρώπους που θεωρεί άπιστους, μέχρι την οργή του με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλα – δεν δείχνουν να τελειώνουν. Και αυτό οδηγεί ορισμένους από τους συμμάχους του να αμφισβητούν την ικανότητά του να εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος.

«Με ανησυχεί» δήλωσε ο Κόρκερ σύμφωνα με τους Times. «Θα έπρεπε να ανησυχεί όποιον ενδιαφέρεται για το έθνος μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ χύτρα ταχύτητος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ