Θρίλερ: Εκλεψαν τα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-Ν. Κορέας -Β. Κορέα: Η CIA προσπάθησε να δολοφονήσει τον Κιμ - iefimerida.gr

Θρίλερ: Εκλεψαν τα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-Ν. Κορέας -Β. Κορέα: Η CIA προσπάθησε να δολοφονήσει τον Κιμ

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσπάθησε η CIA να δολοφονήσει προ μηνών τον Κιμ Γιονγκ Ουν με χημικό ή βιολογικό όπλο; Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA χαρακτηρίζοντας τις ΗΠΑ «βασικό ένοχο πίσω από την τρομοκρατία».

«Τον περασμένο Μάιο συνελήφθη μια ομάδα στυγερών τρομοκρατών που διείσδυσαν στη χώρα μας κατ’ εντολή της CIA και του οργάνου της, των νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών, με στόχο να διαπράξουν μια κρατικά υποκινούμενη τρομοκρατική ενέργεια κατά του ανώτατου αρχηγείου μας χρησιμοποιώντας βιολογικές και χημικές ουσίες. Αυτό δείχνει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την πραγματική φύση των ΗΠΑ ως βασικού ενόχου πίσω από την τρομοκρατία», ανέφερε το όργανο προπαγάνδας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

Το KCNA ισχυρίζεται ακόμη ότι οι ΗΠΑ «αλλάζουν χρώματα» σαν «χαμαιλέοντας» για να δικαιολογήσουν τις ανατροπές κυβερνήσεων σε άλλες χώρες κι ότι χρησιμοποιούν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας ως πρόφαση για τις επεμβάσεις τους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη.

Η Πιονγιάνγκ είχε ισχυριστεί τον Μάιο ότι απέτρεψε μια συνωμοσία από μέρους της Ουάσιγκτον και της Σεούλ για τη δολοφονία του «Ανώτατου Ηγέτη». Το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας υποστήριξε τότε ότι ένας άνδρας ονόματι «Κιμ» είχε αναλάβει επί πληρωμή να φέρει σε πέρας την επίθεση με βιολογικές ουσίες. Η CIA είχε αρνηθεί να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βόρεια Κορέα προβαίνει σε «αποκαλύψεις» που είναι αδύνατο να επαληθευτούν. Στο παρελθόν έχει ισχυριστεί ότι ΗΠΑ και Νότια Κορέα είχαν εξυφάνει το «Σχέδιο Δίας» (Plan Jupiter) με στόχο την εξόντωση του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Βορειοκορεάτες «χάκερς έκλεψαν τα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας»

Οι αιτιάσεις της Πιονγιάνγκ αυτή τη φορά ίσως σχετίζονται με τους ισχυρισμούς του Νοτιοκορεάτη βουλευτή Ρι Τσιόλ-χι ότι Βορειοκορεάτες χάκερς έκλεψαν απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα από το υπουργείο Άμυνας της Σεούλ, που περιλαμβάνουν τα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, πληροφορίες για τα επιτελικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών καθώς και ένα σχέδιο εξόντωσης του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μέχρι στιγμής το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ δεν έχει σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Ρι. Ο τελευταίος λέει ότι οι κυβερνοπειρατές της Πιονγιάνγκ έκλεψαν από το Defence Integrated Data Centre απόρρητα έγγραφα που περιείχαν πληροφορίες για τις ειδικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας καθώς και για σημαντικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Τα έγγραφα, λέει ο Ρι, περιλαμβάνονταν σε 235 gigabytes, και το 80% τους δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Η κυβερνοεπίθεση φέρεται να έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2016. Τον περασμένο Μάιο η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι εκλάπη μεγάλη ποσότητα δεδομένων -χωρίς να δώσει λεπτομέρειες- πιθανώς κατά διαταγή της Πιονγιάνγκ. Η τελευταία είχε αρνηθεί τότε τις κατηγορίες.

Το κομμουνιστικό καθεστώς πιστεύεται ότι διαθέτει ειδικά εκπαιδευμένους χάκερς σε χώρες του εξωτερικού, περιλαμβανομένης και της Κίνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ