160 εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις στη διεθνή έκθεση τροφίμων «Anuga 2017» - iefimerida.gr

160 εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις στη διεθνή έκθεση τροφίμων «Anuga 2017»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην 6η θέση σε επίπεδο συμμετοχών κατατάσσεται η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση Anuga στην Κολωνία, με το εθνικό περίπτερο να φιλοξενεί 160 εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) διοργανώνει την επίσημη Εθνική Συμμετοχή της χώρας μας στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, Anuga 2017, η οποία εγκαινιάστηκε στην Κολωνία της Γερμανίας στις 7 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου 2017.

Η Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων που υλοποιεί ο Οργανισμός και στοχεύει στην ενίσχυση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή Anuga, στην οποία συμμετέχουν 107 χώρες με περισσότερους από 7.400 εκθέτες, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 6η θέση σε επίπεδο συμμετοχών.

160 εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις στη διεθνή έκθεση τροφίμων «Anuga 2017» | iefimerida.gr 0



Το εθνικό περίπτερο φιλοξενεί 160 εξωστρεφείς επιχειρήσεις, οι οποίες εκθέτουν μια ευρεία γκάμα ελληνικών προϊόντων διατροφής, σε ένα χώρο 2.800 περίπου τετραγωνικών. Στο περίπτερο συμμετέχουν οι Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Κοζάνης, Λάρισας και Τρικάλων.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, λειτουργεί σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με την ονομασία GREECE GOURMET, χώρος γευσιγνωσίας, εκδηλώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση του αγροτο-διατροφικού τομέα της χώρας μας, ενός από τους πλέον δυναμικούς και υψηλής ανάπτυξης κλάδους της ελληνικής μεταποίησης.

160 εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις στη διεθνή έκθεση τροφίμων «Anuga 2017» | iefimerida.gr 1

Στην ενδυνάμωση της ελληνικής παρουσίας στη φετινή Anuga έχουν συντελέσει και οι εντατικές προσπάθειες των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να διεισδύσουν σε σημαντικές και δυναμικές αγορές του εξωτερικού στο πλαίσιο της ολοένα αυξανόμενης εξωστρέφειάς τους.

Ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος αναφέρει: «Διοργανώνοντας και φέτος την Εθνική Συμμετοχή στην ANUGA 2017, στεκόμαστε αρωγοί στις εξαγωγικές προσπάθειες των ελληνικών επιχειρήσεων. Η φετινή συμμετοχή είναι κατά 30% αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη φορά και βρισκόμαστε εδώ για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και να αναδείξουμε τη δυναμική του κλάδου των τροφίμων της χώρας μας μέσω ενός ισχυρού branding του αγροτοδιατροφικού τομέα της Ελλάδας. Τα μηνύματα είναι θετικά, γεγονός που αποτυπώνεται και στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Anuga επιχειρήσεις εξαγωγές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ