Μεγαλύτερες και από αυτές του Δεκεμβρίου του 2008, οι ζημιές στο κέντρο της Αθήνας - iefimerida.gr

Μεγαλύτερες και από αυτές του Δεκεμβρίου του 2008, οι ζημιές στο κέντρο της Αθήνας

Οι ζημιές στο κέντρο της Αθήνας είναι μεγαλύτερες από αυτές του Δεκεμβρίου του 2
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ και αρκετό χρόνο θα χρειαστεί ο Δήμος Αθηνών για να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν την Κυριακή στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα υπολογίζεται ότι είναι μεγαλύτερες και από αυτές που είχαν προκληθεί μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αθηναίων, Ανδρέας Βαρελάς.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «έχουμε ζημιές που δεν είχαμε ποτέ πριν. Ούτε τον Δεκέμβριο του 2008, δεν είχαν ξεπατώσει φανάρια. Τώρα, το έκαναν. Έχουν ξεκολλήσει ολόκληρα ΚΑΦΑΟ της ΔΕΗ και του δημοτικού φωτισμού, από τα οποία έχουν απομείνει μόνο καλώδια. Δεν μας είχαν ξεκολλήσει ποτέ κάγκελα από τα πεζοδρόμια. Κι όμως, αυτή τη φορά ξεκόλλησαν κάγκελα και κολονάκια από τους δρόμους». «Ήταν πραγματικά σαν να έχεις πόλεμο και να χάνεις τετράγωνο – τετράγωνο την πόλη».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο οποίος έχει μια συνολική εικόνα των καταστροφών της πόλης, τη χειρότερη εικόνα παρουσιάζει το κομμάτι ανάμεσα στην Αιόλου και την Αθηνάς, ευθεία κάτω από τη Μητρόπολη «στο μικρό αυτό κομματάκι, υπήρχαν 20 μικρά μαγαζιά, που λειτουργούσαν όλα. Τα επτά είναι, πλέον, κατεστραμμένα. Χτες το πρωί, είδα εργαζόμενους, που πιθανώς μέχρι τότε ζούσαν με την αγωνία πόσο θα πέσει ο μισθός τους και που ξαφνικά συνειδητοποίησαν ότι πλέον είναι άνεργοι. Τα βλέμματά τους ήταν απελπισμένα. Η καταστροφή σ΄ αυτά τα μαγαζιά είναι ολοσχερής. Και δεν φαίνεται πάντα απ' έξω».

Ο δήμος Αθηναίων βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον εμπορικό σύλλογο και περιμένει τη συνολική αποτίμηση των ζημιών. Από την πλευρά του, «στο μέτρο των δυνατοτήτων του, ο δήμος θα συνδράμει, με οποιονδήποτε τρόπο, τον επιχειρηματικό κόσμο» διαβεβαιώνει ο Ανδρέας Βαρελάς. Και συνεχίζει: «Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο κλειστά μαγαζιά. Αν κλείσουν κι άλλα μαγαζιά, απειλείται η ζωή της πόλης. Η Ομόνοια έχει ξεκινήσει να χάνεται από καιρό. Αυτή τη στιγμή, στο τετράγωνο από τη Χρήστου Λαδά μέχρι τη γωνία της Κλαυθμώνος, δεν λειτουργεί τίποτα. Κάποιοι επαγγελματίες θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να λειτουργήσουν σε 20 ημέρες. Καταστράφηκαν κι άλλα μαγαζιά παρακάτω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ