Καταγγελία: 70-80 ρατσιστικές επιθέσεις φέτος μόνο στην Γκορυτσά Ασπροπύργου -Η αστυνομία καλύπτει τους δράστες - iefimerida.gr

Καταγγελία: 70-80 ρατσιστικές επιθέσεις φέτος μόνο στην Γκορυτσά Ασπροπύργου -Η αστυνομία καλύπτει τους δράστες

Ο Ασφάκ Μαχμούτ δέχθηκε άγρια επίθεση το Σάββατο (Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εμφανή τα σημάδια από την άγρια επίθεση που δέχθηκε, με σιδηρογροθιές, το Σάββατο στα θερμοκήπια στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, ο Ασφάκ Μαχμούτ κατήγγειλε ότι οι δράστες τον είχαν στοχοποιήσει εδώ και μήνες.

Δεν είναι το μόνο θύμα ρατσιστικής επίθεσης όμως στη συγκεκριμένη περιοχή. Από την αρχή του χρόνου έχουν γίνει 7-80 επιθέσεις σε εργάτες, μόνο στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, καταγγέλθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Πακιστανικής Κοινότητας.

«Η Γκορυτσά είναι μια μικρή περιοχή, σαν γκέτο, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Παρά όλα αυτά, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Ακόμα και εργοδότες έχουν χτυπηθεί, που πήγαν να υπερασπιστούν τους εργάτες. Πιστεύουμε πως η δημοτική αρχή αλλά και η αστυνομία, καλύπτουν τους δράστες», επισήμανε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας.

Πίσω από αυτά τα γεγονότα είναι η Χρυσή Αυγή, κατήγγειλε ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου. Πρόσθεσε ότι πέρα από τον Ασπρόπυργο, επιθέσεις σημειώνονται στο Μενίδι, τη Νέα Ιωνία, τα Ανω Πατήσια, το Νέο Ηράκλειο, τους Αγίους Αναργύρους. «Οπου λειτουργούν γραφεία της Χρυσής Αυγής, γίνονται επιθέσεις, επειδή αποτελούν ορμητήρια. Για αυτό απαιτούμε το κλείσιμό τους», συμπλήρωσε.

Ο Ασφάκ Μαχμούτ ήταν στο νοσοκομείο μέχρι τη Δευτέρα. Το Σάββατο πέντε άτομα- 4 με σιδηρογροθιές και ένα με μαχαίρι- επιτέθηκαν στον ίδιο και τον Βακάς Χουσεΐν, στα θερμοκήπια στη Γκορυτσά Ασπροπύργου όπου εργάζονταν. Ο δεύτερος κατάφερε να ξεφύγει, όμως ο κ. Μαχμούτ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο πρόσωπο. Αναγνώρισε δύο δράστες, τον ένα από φωτογραφίες της αστυνομίας, και τον άλλο από φωτογραφίες που είχαν τραβηχθεί κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης τον Ιούνιο, όπου ο ύποπτος φαίνεται να συμμετέχει μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής, σε επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών.

«Με είχαν στοχοποιήσει εδώ και μήνες. Έρχονταν έξω από το χωράφι, με φωτογράφιζαν για να με φοβίσουν. Και ο λόγος; Επειδή παίρνω μέρος στην Κίνηση Εργατών Γκορυτσάς και έχω συμμετάσχει σε διαδηλώσεις κατά των ρατσιστικών επιθέσεων στον Ασπρόπυργο», εξήγησε ο κ. Μαχμούτ.

Τελευταίο θύμα, ο Ουσμάν Μοχάμεντ, 30 ετών. Το Σάββατο, στις τρεις το βράδυ, ενώ έφευγε από το εστιατόριο όπου δουλεύει στη Λαμπρινή και πήγαινε για να πάρει το λεωφορείο στην Λ. Ηρακλείου και Τραλλέων, δέχτηκε επίθεση-λιντσάρισμα από ομάδα 10-12 ατόμων ηλικίας 20-30 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ