Deutsche Welle: «Ανίκανο και διεφθαρμένο το ελληνικό πολιτικό σύστημα» - iefimerida.gr

Deutsche Welle: «Ανίκανο και διεφθαρμένο το ελληνικό πολιτικό σύστημα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε σκληρούς χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε κατά του ελληνικού πολιτικού συστήματος η Deutsche Welle το οποίο περιέγραψε ως διεφθαρμένο και ανίκανο να επιλύσει τα προβλήματα της χώρας.

Το δημοσίευμα κάνει ανασκόπηση των τελευταίων γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα με την ψήφιση του νέου Μνημονίου και σχολιάζει ότι η πολιτική ελίτ παίζει ένα «blame game» πετώντας ο ένας στον άλλο το μπαλάκι της ευθύνης.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ο νέος αποδιοπομπαίος τράγος είναι η τρόικα, καθώς στην Ελλάδα εκτιμάται ότι τα μέτρα τα οποία επέβαλλε οδηγούν στην καταστροφή τη χώρα. Ωστόσο η Deutsche Welle επισημαίνει πως ενώ πράγματι η τρόικα παραδέχθηκε λάθος χειρισμούς δεν πρέπει να υποτιμώνται οι άμυνες του ελληνικού πολιτικού συστήματος το οποίο επέλεξε αύξηση των φόρων αντί για μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μη θίξει τον σκληρό πυρήνα του διεφθαρμένου κράτους.

«To κόστος της ελληνικής γραφειοκρατίας είναι 14 δισεκατομμύρια το χρόνο, το διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», επισημαίνει η Deutsche Welle η οποία κάνει λόγο και για ευνοούμενους της πολιτικής ελίτ οι οποίοι πάντα βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά. Μάλιστα το γερμανικό μέσο ενημέρωσης κάνει ειδική αναφορά στην υπόθεση του Κώστα Θέου και την τοποθέτησή του στη ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ