Αποκλεισμός της ΙΖ Εφορίας από εργαζόμενους την Τρίτη - iefimerida.gr

Αποκλεισμός της ΙΖ Εφορίας από εργαζόμενους την Τρίτη

Από παλαιότερη κινητοποίηση εφοριακών/Φωτογραφία:SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για υποστελέχωση εφοριών, έλλειψη βασικών αναλώσιμων υλικών και χαοτικό φορολογικό σύστημα που διαρκώς μεταβάλλεται κάνουν λόγοι οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ των νομών Αττικής και Κυκλάδων και προαναγγέλλουν ολιγόωρο αποκλεισμό αύριο της ΙΖ Εφορίας.

Οι φορολογικές υπηρεσίες εδώ και καιρό λειτουργούν βασιζόμενες αποκλειστικά στο φιλότιμο των εργαζομένων. Στη δεδομένη υποστελέχωσή τους, το χαοτικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο φορολογικό σύστημα, την έλλειψη μηχανοργάνωσης κ.λπ., έρχεται να προστεθεί και η τεράστια έλλειψη βασικών αναλώσιμων υλικών, επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζόμενων στις ΔΟΥ Νομών Αττικής και Κυκλάδων.

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος, «οι ίδιοι οι εργαζόμενοι (πολλοί εκ των οποίων αμείβονται με 700 ευρώ) καλύπτουν από την τσέπη τους, εδώ και πολύ καιρό, τη συντήρηση των κτιρίων, την αγορά χαρτιού και μελανιών για τους εκτυπωτές, τα έξοδα καθαριότητας κ.λπ.»

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρουν, είναι το 5ώροφο κτίριο της ΙΖ Εφορίας Αθηνών, το οποίο (εκτός όλων των παραπάνω) λειτουργεί εδώ και μήνες χωρίς ανελκυστήρα. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια τα καθημερινά επεισόδια με δικαιολογημένα αγανακτισμένους πολίτες (οι οποίοι όμως αναζητούν ευθύνες απ’ τους εργαζόμενους) αλλά και την ουσιαστική μεταφορά μέρους των εργασιών της ΔΟY, στο πεζοδρόμιο και την είσοδο της εφορίας.

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη εικόνα, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και η ηγεσία της ΑΑΔΕ παίζουν το μπαλάκι των ευθυνών και μεταθέτουν χρονικά συνεχώς τη λύση. Ως εργαζόμενοι αλλά και ως πολίτες δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση.

Ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι στην ΙΖ Εφορία θα προχωρήσουν σε «ολιγόωρο προειδοποιητικό αποκλεισμό της ΔΟY, απαιτώντας το σταμάτημα της κοροϊδίας (πολιτών και εργαζομένων) και την ανάληψη απ’ την πλευρά των υπευθύνων των ευθυνών που τους αντιστοιχούν, δίνοντας άμεσα λύση στα προβλήματα που υπάρχουν». Καταγγέλλουν τεράστιες ελλείψεις αναλώσιμων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εφορία ιζ αποκλεισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ