Καστανίδης: Είμαι ακόμη μέλος του ΠΑΣΟΚ, γιατί όχι και πρόεδρος - iefimerida.gr

Καστανίδης: Είμαι ακόμη μέλος του ΠΑΣΟΚ, γιατί όχι και πρόεδρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξετάζει ο διαγραμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα Χάρης Καστανίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Μετρά δυνάμεις και φίλους και ζυγίζει την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγοι αυτοί που τον «σπρώχνουν» να αφήσει πίσω του το ΠΑΣΟΚ και να κάνει το επόμενο βήμα που είναι η ίδρυση νέου κομματικού σχηματισμού είτε μαζί είτε χωρίς την κυρία Λούκα Κατσέλη.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ενδεχόμενο έχει συζητηθεί ήδη μεταξύ τους αλλά υπάρχουν σημαντικά ανοικτά ζητήματα που αν δεν λυθούν είναι σαφές ότι η προσπάθειά τους θα αποτελέσει μετέωρο βήμα.

Ενα από αυτά είναι ο σαφής ιδεολογικός προσανατολισμός του όποιου κόμματος θα δημιουργηθεί και ένα άλλο το ποιος θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της προσπάθειας.

Οσο αυτά δεν λύνονται και όσο επίσης η κατάσταση στο μέτωπο της οικονομίας (PSI και νέα δανειακή σύμβαση) δεν ξεκαθαρίζεται ο κ. Καστανίδης δεν πρόκειται να ανοίξει τα χαρτιά του.

Αυτό θα γίνει όταν οριστικοποιηθούν, από το Eurogroup, οι εξελίξεις και συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που θα σημάνει και την έναρξη των διαδικασιών για την αντικατάσταση του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος.

Ο εκλεγόμενος από το 1981 βουλευτής της Θεσσαλονίκης επισημαίνει στους συνομιλητές του ότι η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι σε σχέση ούτε με τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου, ούτε στην ουσία των απόψεών του που πιστεύει ότι έχουν ευρεία απήχηση στη βάση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Είμαι ακόμη μέλος του ΠΑΣΟΚ, λέει χαρακτηριστικά.

Εάν αυτό συμβεί και με δεδομένο ότι ο κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδης δεν έχει αποσύρει τη δήλωσή του περί υποψηφιότητας, είναι σαφές ότι οι εξελίξεις περιπλέκονται και δεν είναι δυνατόν να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με διαδικασίες εξπρές, όπως ζητούν πολλά στελέχη. Οι ημερομηνίες πάντως είναι ασφυκτικές καθώς ήδη η χώρα βρίσκεται σε άτυπη προεκλογική περίοδο από τη στιγμή που ο κυβενρητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής προσδιόρισε χθες τον Απρίλιο ως χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ